V zabaviščnem parku Gardaland

26.9.2016 | 10:30

V zabaviščnem parku Gardaland

V četrtek, 15. 9. 2016, smo imeli učenci devetega razreda zaključno ekskurzijo v Gardaland, katere smo se vsi veselili. Odhodna ura je bila kar sredi noči. Ob treh zjutraj nas je avtobus še vse zaspane odpeljal s šolskega parkirišča. Po šestih urah naporne vožnje smo prispeli. Prispeli smo še pred odprtjem zabaviščnega parka, zato smo si lahko ogledali sprejemno predstavo, v kateri je nastopila tudi maskota Gardalanda. Ob vstopu v park pa so nas sprejeli štirje glasbeniki, ki so igrali na bobne in dude.

Nato pa je sledil nestrpno pričakovani del. V skupinah smo se odpravili po parku do posameznih naprav. Park je zelo velik, zato smo si pomagali z zemljevidom, ki smo ga dobili ob vstopu.

V parku so različni tipi naprav, tako da smo vsi našli nekaj, kar nam je všeč. Veliko je adrenalinskih naprav, kot so Blue tornado, Oblivion, Raptor… ,tam so tudi vodne naprave Fuga da Atlantide, Colorado boat… , pa otroški deli Baby pilota, Baby cavalli, Superbaby… ,tu sta tudi dva 4D kina, veliko vlakcev, raznih iger na srečo, različne trgovinice s spominki, bari in restavracije.

Glede na naše razpoloženje vem, da smo se vsi zabavali in da nam je čas prehitro minil. Pozno popoldne smo namreč že zapustili park ter se odpravili proti avtobusu. Vmes pa smo se še fotografirali z maskoto.

Med vožnjo proti domu smo bili vsi zelo utrujeni, zato smo spali. Tako nam je dolga vožnja kar hitro minila. Na zaključni ekskurziji smo vsi uživali in verjamem, da bi jo z veseljem tudi ponovili.

Lucija Ogorevc, 9. razred
OŠ dr. Jožeta Toporišiča Dobova

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava