Rokometaši Krke do prvih točk v sezoni

26.9.2016 | 08:50

Rokometaši Krke do prvih točk v sezoni

Rokometaši Krke so v 3. krogu 1. A SRL z rezultatom 28:21 odpravili ekipo Jeruzalem iz Ormoža in se tako veselili prve zmage v sezoni.

Uvodne minute tekme so pripadle krkašem, ki so v osmi minuti s tretjim zaporednim golom Jana Jurečiča povedli s 3:0, toda osem minut pozneje je domači trener Mirko Skoko moral vzeti minuto odmora, saj so gostje povedli s 7:5. Največ zaslug za preobrat je imel s tremi goli Gal Cirar. Do konca polčasa so Ormožani večinoma vodili z dvema goloma prednosti.Pred odhodom na odmor je s sedmih metrov zaostanek Novomeščanov znižal Jurečič, ki je v prvem polčasu zadel šestkrat.

Drugi polčas se je začel po željah domače ekipe, saj je Grega Okleščen z dvema zaporednima goloma izid izenačil na 12:12, v 41. minuti pa je Jurečič spet popeljal Krko v vodstvo (17:16). Novomeščani so nadaljevali z dobro in učinkovito igro, kar jim je šest minut pozneje prineslo že štiri gole prednosti. Za 21:17 je v polno zadel Jan Irman. S tem pa težav za goste, ki več kot osem minut niso dosegli gola, še ni bilo konec, saj je v 51. minuti Didovič Krko popeljal do vodstva 24:17. Tekma je bila s tem odločena, sedem golov razlike pa je bilo tudi ob koncu tekme.

Z devetimi goli je bil najbolj učinkovit krkaš Jan Jurečič, pri gostih se je s petimi izkazal Rok Žuran.

Farmacevti bodo že sredi tedna gostovali v Hrastniku, ormoška ekipa pa bo gostila Trimo Trebnje. Obe tekmi bosta v sredo, 28. septembra.

Izjave po tekmi:

Trener Krke, Mirko Skoko: "Prvi polčas smo odigrali v nekakšnem krču, a smo na srečo drugi del odprli bistveno bolje. Obramba je bila na dobrem nivoju, pa tudi vratarja sta oddelala tako, kot se od njih pričakuje. Fantje so se  potem tudi v napadu sprostili, vzeli stvari v svoje roke in zmaga ni bila več vprašljiva. Vejamem, da nam bo današnja zmaga dala polet za naprej".

Trener Jeruzalema, Saša Prapotnik: "V tej sezoni je to naš prvi poraz. V prvem polčasu smo še odigrali dokaj solidno, potem pa sta se v drugem delu poškodovala Mesarič in Kosi, kar nas je malo hendikepiralo. Čestitam Krki za prve točke, mi pa gremo naprej".

Aleksandar Tomić, vratar Krke: "Upam, da nam po današnji zmagi igra končno steče, saj smo še kako potrebovali te točke. Verjamem, da nam bo ta  zmaga dala še dodaten motiv in s tem tudi za zmagovalni niz. Lahko rečem, da se je ekipa prebudila šele v drugem polčasu, sploh tu mislim na Okleščna in Didoviča, obramba je bila odlična, svoje pa sem za končno zmago na golu dodal še sam".

Dvorana Marof, sodnika: Kavalar (Zagorje) in Leskovec (Celje).
Krka: Nunčič (5 obr.), L. Rašo 2, Jurečič 9 (5), Lavrič 1, Didovič 2, Okleščen 6, Pršina 1, Tomić (11 obr.), Irman 5, Jakše 1, D. Rašo, Bezgovšek, Orlič, Adamčič, Klobčar 1.
Jeruzalem Ormož: Lukman, Ocvirk 3 (1), Zidarič, Kavčič 3, Hebar, Šutalo, Žuran 5, Kocbek 1, Balent, Kosi 1, Ozmec 3, Mesarić, Petrovič, Rajšp, Cirar 3, Čudič 2 (2).
Sedemmetrovke: Krka 5 (5), Jeruzalem Ormož 4 (3).
Izključitve: Krka 6, Jeruzalem Ormož 4 minute.
Rdeči karton: Kavčič (51.).

MRK Krka

Galerija

_z (1)
_z (10)
_z (11)
_z (12)
_z (13)
_z (14)
_z (15)
_z (16)
_z (17)
_z (18)
_z (19)
_z (2)
_z (3)
_z (4)
_z (5)
_z (6)
_z (7)
_z (8)
_z (9)
_z

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava