10. razstava ročnih del straških upokojencev

25.9.2016 | 15:40

Rozina Kum in njen nagrajen izdelek na temo Mladost

Rozina Kum in njen nagrajen izdelek na temo Mladost

Nagrajeno delo Rozine Kum

Nagrajeno delo Rozine Kum

Straški upokojenci so v sklopu prireditve 30. Straška jesen pripravili že 10. razstavo ročnih del v Kulturnem domu v Straži. Bila je prava paša za oči in je navdušila številne obiskovalce. Izdelke je razstavljalo okoli 15 njihovih članov, ki se od oktobra do marca dvakrat mesečno srečujejo na krožku ročnih del. Zavzeto ga vodi Rozina Kum, ki je tudi predsednica Društva upokojencev Straža.

Članice se ločeno sestajajo na vsakih štirinajst dni, in sicer enkrat članice, ki vezejo, kvačkajo, pletejo in izdelujejo ostala ročna dela ter drugič članice, ki klekljajo. Z druženjem si izmenjujejo izkušnje, znanje in s tem načinom tudi ohranjajo to dejavnost, da ne gre v pozabo. Tokrat so razstavili veliko izdelkov iz idrijske čipke, prtičke, nakit, slike …

Rozina Kum se je letos udeležila mednarodnega natečaja ob svetovnem čipkarskem kongresu na temo Mladost, ki je letos potekal v Sloveniji na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Na temo Mladost, lastna ideja, vzorec in izdelana čipka je v kategoriji posameznikov osvojila drugo nagrado. Dejala je, da je bila sama ideja v spomin na mladost, ples, srčki, rožice, oblaki. Razstavljeno je bilo tudi njeno delo, za kar ji iskreno čestitamo.

Helena Murgelj

Galerija

straza (1)
straza (10)
straza (11)
straza (2)
straza (3)
straza (4)
straza (5)
straza (6)
straza (7)
straza (9)
straza
10. razstava ročnih del straških upokojencev

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava