Uspešen začetek sezone v 1. B DRL za ekipo RK Brežice

25.9.2016 | 08:30

Uspešen začetek sezone v 1. B DRL za ekipo RK Brežice

Za ekipo RK Brežice se je sezona začela z dvema »posavskima« derbijema. V 1. krogu 1.B DRL je članska ekipa RK Brežice v soboto, 17. 9. 2016, gostovala v Sevnici. Domačini iz Sevnice so tekmo začeli odločno in si v prvih minutah priigrali prednost, katero so držali do 21. minute srečanja, ko so Brežičani prvič povedli in prednost do konca prvega polčasa povečali na tri zadetke (12:15). V drugem polčasu so Brežičani igrali bolj zbrano in prednost v 51. minuti povečali na šest zadetkov. Ekipa RK Sevnica se ni predala, do konca tekme so zaostanek zmanjšali na dva zadetka. Ekipa RK Brežice je z rezultatom 27:29 zmagala in osvojila prvi točki v novi sezoni.

V petek, 23. 9. 2016, pa je ekipa RK Brežice doma gostila ekipo RK Krško. Začetne minute tekme so bile izenačene, boljši so bili igralci domače ekipe, kateri so si v 9. minuti priigrali prednost štirih zadetkov (7:3). Ekipa RK Krško je v 18. minuti izenačila na 10:10, v nadaljevanju pa so gosti iz Krškega pokazali boljšo igro in naredili manj napak ter povedli in prednost zadržali do polčasa (14:17). Drugi polčas so bolje začeli Brežičani in v 38. minuti rezultat izenačili na 17:17 in v isti minuti znova na 18:18. Gostje iz Krškega so si v nadaljevanju znova priigrali prednost in v 40. minuti vodili s tremi zadetki prednosti. Domači igralci RK Brežice so v 51. minuti goste iz Krškega ujeli in izenačili na 25:25, zatem pa povedli ter ušli gostom na dva zadetka prednosti. Ekipa RK Krško je že v 53. minuti domačine ujela pri rezultatu 27:27, domačini so zadeli vendar so jih Krčani znova ujeli in v 56. minuti je bil rezultat znova izenačen pri rezultatu 29:29. Brežičani so zatem zadeli v 58. minuti, domači vratar je strel gostov obranil. Domači igralec si je v 59. minuti prislužil kazen dveh minut, a so Brežičani zadeli v zadnji minuti in povedli za dva zadetka. Ekipa RK Krško se ni predala, rezultat so znižali zgolj na zadetek zaostanka za domačini, kateri so zadnje sekunde tekme igrali že z dvema igralcema manj, saj je bil v zadnji minuti izključen še en igralec RK Brežice, žoga pa je bila v rokah domačinov. Kljub številčni premoči so domači igralci RK Brežic uspeli zadržati prednost enega zadetka in zmagali z rezultatom 31:30. Priča smo bili napeti tekmi, kot se za derbi spodobi. Obe ekipi sta igrali motivirano in borbeno, kar kaže tudi statistika izključitev oz. kazni. Brežičani so si kazen dveh minut prislužili osemkrat, Krčani pa šestkrat.

Ekipa RK Brežice v naslednjem krogu odhaja v goste k ekipi ŠD Škofljica Pekarna Pečjak, v 4. krogu pa v Brežice prihaja ekipa iz Cerkelj.

Vabljeni v brežiško športno dvorano na ogled tekem, spremljate pa nas lahko tudi preko facebook strani Rokometni klub Brežice in spletne strani www.rk-brezice.si.

V naše vrste pa vabimo vse, ki bi radi tudi sami postali del našega kluba.

RK Brežice

Galerija

_z (1)
_z (3)
_z (8)
_z

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava