Washington Post: Slovenci se ne zavedajo, kako dobro se jim godi

31.8.2016 | 13:25

''Šest čudovitih stvari o Sloveniji, ki nimajo nič z Melanio Trump'' - so članek naslovili v Washinton Postu (foto: Profimedia)

''Šest čudovitih stvari o Sloveniji, ki nimajo nič z Melanio Trump'' - so članek naslovili v Washinton Postu (foto: Profimedia)

Ameriški časopis Washington Post je v ponedeljek poročal, da večina Američanov ne ve veliko o Sloveniji, razen tega, da od tam prihaja soproga republikanskega predsedniškega kandidata Donalda Trumpa Melania Trump. Obenem pa časopis pravi, da Slovenci, ki niso nikoli živeli na tujem, ne vedo, kako dobro se jim godi.

Časopis to trditev razlaga s tem, da je Slovenija v novem sistemu zadržala tisto najboljše od nekdanjega socialističnega sistema. Nato navaja nekaj primerov kako država skrbi za svoje državljane in tudi za tujce od zibelke do groba, česar si v ZDA ni mogoče zamisliti niti v sanjah.

Med njimi je leto dni porodniškega dopusta, zastonj umetna oploditev, denar za otroka, plačane bolniške za nego bolnega otroka, državna podpora kulturnikom ali umetnikom, zastonj visoko šolanje in zapori odprtega tipa za nenasilne zapornike, pri čemer je stopnja kriminalitete v Sloveniji še vedno med najnižjimi na svetu, izpostavlja ameriški časnik.

STA

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava