ČRNFEST 2016 – Bil je »dober za vse«

30.8.2016 | 13:45

ČRNFEST 2016 – Bil je »dober za vse«
ČRNFEST 2016 – Bil je »dober za vse«

Črnfest 2016 je tudi letos potrdil svoj slogan »Dobro za vse«. Od 13. do 27. avgusta se je na Črnfestu zvrstilo več kot 15 dogodkov, med njimi šest koncertnih večerov, otroški predstavi, kulturni programi, različne delavnice in športna tekmovanja. Festival je v dveh tednih obiskalo okoli 5000 obiskovalcev, ki so uživali v pestrem dogajanju.

Letos največji festival v JV regiji je s svojim programom in izvedbo navdušil marsikoga. Mlada ekipa organizatorjev (Klub belokranjskih študentov, Mladinski center Bit in Mladinski kulturni klub Bele krajine) je pokazala, da lahko tudi še najbolj zaspan in zapuščen grajski atrij, postane odlično prizorišče polno dobre glasbe, smeha in festivalskega ambienta. Posebnost festivala je prav v tem, da obiskovalcu ponuja intimno srečanje in doživljanje nastopajočih, kar je popolnoma drugačna izkušnja kot spremljanje dogajanja na velikih odrih. Črnfest 2016 je bil najbolj obiskan Črnfest do sedaj, kar kaže na to, da festival postaja vse večji in odmevnejši.

Na prizoriščih festivala je nastopilo 15 glasbenih skupin (Manouche, Las Cuerdas&YoloBonilla, Zoran Čalić Band, Haiku Garden, Siddharta, Koala Voice, CoverLover, DixieShock Band, Necrotik, CaptainMorgan'sRevenge, God Scard, SepticOrder, Battalia, Zlatko & Optimisti in Klemen Klemen), odvila sta se dva stand-up večera (Tadej Toš in Jure Godler & Tilen Aratč), dve otroški predstavi (Čarovnik Sam Sebastian, lutkovna predstava O miški z raztrganim trebuščkom), premierna uprizoritev gledališke igre Zeleni Jurij, predavanje Toma Križnarja in Bojane Pivk Križnar, projekcija filma Kolpa-Kupa-Koupa, kulinarični dogodek Riba na Kozolcu, pester športni program (košarkarski turnir, teniški turnir, Igre na Kolpi, nogomet, hokej, skupinske vadbe, shapeboxing, krožni treningi, dirke z gokarti …), za najmlajše pa so se odvijale ustvarjalne delavnice, štafete in Črnfest dežela.

Letos je festival Črnfest razširil svoje koncertno dogajanje tudi izven grajskih zidov. Na Trgu svobode je namreč 20. avgusta potekal koncert skupin Siddharta, Koala Voice in CoverLover. Celodnevna popolna zapora ceste je organizatorjem omogočila oživitev zaspanih črnomaljskih ulic. Sobotno sonce, športna tekmovanja in otroško rajanje so napolnili staro mestno jedro že čez dan, v svojih pravih barvah pa je Črnfest 2016 zaživel v večernih urah. Več kot 1500 glava množica je s koncertnim dogajanjem postala eno. Za začetek je mlada skupina Koala Voice ogrela publiko, Siddharta pa s svojimi uspešnicami poskrbela za nepozabno noč. Koncert je zaključila skupina CoverLover.

Nedvomno Črnfest vsako leto postaja vse bolj prepoznaven festival. Naslednje leto bo tako potekal že deseti, nekoliko jubilejno obarvan, Črnfest, na katerega že potekajo priprave in za katerega ekipa obljublja, da bo ponovno »dober za vse«.

N. M.

Galerija

artač_golder
crnfest_manouche-18
crnfest_sobota-471-pano
crnfest_sobota-636
crnfest_sobota-741
gledališka_zeleni jurij
IMG_3054
img_9700
klemen klemen
metalski večer
otroška_miška
sam sebastian
sobota_šport za vse
tadej toš
zlatko
šport za vse 2
šport za vse

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (6)

1.9.2016–1     + (0)     – (1)     Oceni vika lozar 

Bila sem udeleženka dvakrat in s seboj sem domov odnesla lep spomin. Mislim, da so nastopajoči v Črnomlju iz vseh koncev Slovenije, kar Črnfestu daje še poseben čar. Organizatorji na prireditvah so opazni, mladi fantje kar poskakujejo med obiskovalci in so na razpolago če bi kdo hotel še kakšno informacijo ali celo stol, ko jih zmanjka. Na fotografijah se zopet vidi živa ulica Lojzeta Fabjana, brez prometa. Ko bi bilo vsaj večkrat na leto tako in ne samo parkrat ob prireditvah!

1.9.2016Oceni jOZE 

Vika bi pa res lahko znala kera ulica je to na sliki:)

1.9.2016Oceni konoplja 

Zanime koliksna je bila potrosnja travce ? Velika vecina obcanov si zeli zabave kot jo je pripravil Sentjernej.

2.9.2016Oceni vikazadeta 

potrošnja je bila oho,hooo,smrdelo od nje in od pišeline,in od bruhanja,mladina pije,loka,da ne govorim o obnasanju grdemu...tega vika nezna,ker ona spi 0b 20uri

3.9.2016Oceni občanka 

Pišite primerne komentarje, ne pišite žaljivih opazk.

3.9.2016Oceni asdf 

Črnfest je zakon. Kar nekaj stvari sem si tudi letos ogledala. Vrhunsko. Moti me edino samo prizorišče. Grad je enostavno premajhen in pa: nabavite še kakšne stole, prosim! Na prireditev moraš priti pol ure prej, da dobiš stol. Oprostite, ampak meni ni v užitek stati na predstavi! Sem bila pozitivno presenečena, da je bil Artač v kinu - dvorana pa je bila polna. Pri Tošu pa jih je polovico moralo stati ...

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava