20. spominski pohod na Trdinov vrh

30.8.2016 | 13:00

20. spominski pohod na Trdinov vrh
20. spominski pohod na Trdinov vrh

Sredi avgusta je minilo že 21 let, ko sta nas v Planinskem društvu Krka Novo mesto zapustila naša aktivna člana in zavzeta planinca, Vanja in Nataša. Leto dni po njuni tragični smrti smo prvič pripravili spominski pohod v njun spomin, kar smo letos ponovili že dvajsetič zapored.

Na zadnjo avgustovsko nedeljo smo pripravili 20. spominski pohod na Trdinov vrh. 25 pohodnikov se je v zgodnjih jutranjih urah podalo na pot iz Novega mesta, ostali pa organizirano in individualno iz Gabrja. Prijeten sončen dan s svežim jutrom je bil skoraj idealen za pohod. Pri Planinskem domu pri Gospodični na Gorjancih so se pohodniki okrepčali s čajem, tiste, ki so prišli peš po daljši poti pa je čakala tudi malica. Pohodnik so prejeli tudi spominsko medaljo z napisom Rudolfovi dnevi športa, saj je naš pohod potekal v okviru prireditev ob zaključku poletja v Mestni občini Novo mesto, ki podpira naše delo in prizadevanja za vzpodbujanje pohodništva kot je v pozdravnem nagovoru poudaril častni gost župan Gregor Macedoni. Pred planinskim domom na Gospodični smo pripravili kulturni program, ki ga je z izbranimi besedami vodila naša zvesta in vsestranska članica Andreja Bele. V uvodnem nagovoru je predsednik PD Krka Novo mesto poudaril omen tovrstnih druženj in ostalih prizadevanj za ohranjanje planinstva ter ključne cilje društva, kjer se med drugim prizadevamo v sodelovanju z Mestno občino Novo mesto pridobiti primernejše društvene prostore. Ob tem se je zahvalil vsem sponzorjem in donatorjem, še posebej generalni pokroviteljici Krki d.d., ki s svojo podporo pomagajo uresničevati naše cilje. Letos je naše projekte podprla tudi Športna unija Slovenije, kar povečuje našo prepoznavnost v širšem prostoru ter nas hkrati zavezuje še k bolj učinkovitemu delu v prihodnje. Podporo našemu delu sta izrazila tudi predsednik Meddruštvenega odbora Dolenjske in Bele krajine Rudi Skobe kot predstavnik PZS in Robert Skobe v imenu generalne pokroviteljice Krke d.d. V kulturnem programu je nastopila vokalna skupina Dvor, sestra in brat, Ana z violino in Tilen s harmoniko ter vsestranska harmonikaša Jure in Mitja, ki sta nas zabavala še po zaključku uradne prireditve.

Pohodniki so se po prireditvi podali na nadaljevanje poti, nekateri na Trdinov vrh in preko Miklavža nazaj, drugi pa samo do Miklavža. Po prijetno preživetem dnevu, kjer je bilo tudi vrsto priložnosti za druženje in prijeten klepet, je pohodnike avtobus iz Gabrja odpeljal nazaj v Novo mesto. Družno smo ugotavljali, da za lepo doživetje ni potrebno veliko, le odločiti se je potrebno.

Valerija Vidmar

Galerija

pohod_01_resize (01)
pohod_01_resize (02)
pohod_01_resize (03)
pohod_01_resize (04)
pohod_01_resize (05)
pohod_01_resize (06)
pohod_01_resize (07)
pohod_01_resize (08)
pohod_01_resize (09)
pohod_01_resize (10)
pohod_01_resize (11)
pohod_01_resize (12)
pohod_01_resize (13)
pohod_01_resize (14)
pohod_01_resize (15)
pohod_01_resize (16)
pohod_01_resize (17)
pohod_01_resize (18)
pohod_01_resize (19)
pohod_01_resize (20)
pohod_01_resize (21)
pohod_01_resize (22)
pohod_01_resize

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava