Mokrice gostijo Evropsko člansko prvenstvo v 3D lokostrelstvu

30.8.2016 | 09:55

Mokrice gostijo Evropsko člansko prvenstvo v 3D lokostrelstvu
Mokrice gostijo Evropsko člansko prvenstvo v 3D lokostrelstvu

Evropska lokostrelska zveza World archery Europe (WAE) nam je namenila veliko čast in nam zaupala organizacijo Evropskega članskega prvenstva v 3D lokostrelstvu, ki se bo odvijalo v času med 30. avgustom in 3. septembrom 2016 v vrhunskem naravnem okolju, ki ga ponuja neposredna okolica srednjeveškega Gradu Mokrice. Tekmovanja se bo udeležilo 210 tekmovalcev iz 18 držav, ki spadajo pod okrilje Evropske lokostrelske zveze World archery Europe (WAE).

Na tekmovanju bo nastopilo 19 tekmovalcev iz Slovenije in upravičeno pričakujemo, da bodo predstavniki Slovenije tudi na tem mednarodnem tekmovanju dosegli odmevne rezultate.

Na zadnjem Evropskem prvenstvu v 3D lokostrelstvu, ki je bilo v letu 2014 organizirano v Talinu (Estonija), so slovenski reprezentanti dosegli vrhunske rezultate:

- zlata medalja - Slavko Turšič (člani, sestavljeni lok),

- srebrna medalja – ženska ekipa v sestavi Rožmanec Darja, Nolimal Renata in Izgoršek Andreja,

- bronasta medalja – Kocman Marjan (člani, instinktivni lok)

Sam dogodek je odlična priložnost za promocijo lokostrelstva v Sloveniji in v ta namen ga tudi želimo izkoristiti.

Tekmovanje bo uradno potekalo v času med 30. avgustom in 3. septembrom 2016, najpomembnejši tekmovalni dan pa bo sobota 3. september, ko bodo na vrsti dvoboji za medalje tako v posamični kot ekipni konkurenci, ter bodo znani tudi končni doseženi rezultati in nosilci medalj. V tem obdobju tudi pričakujemo največ gledalcev, ki si bodo prireditev ogledali v živo.

3D lokostrelstvo je lokostrelska panoga, ki se odvija na prostem in pri kateri se tekmovalci gibljejo po v naprej določeni trasi in iz različnih razdalj pod različnimi nakloni streljajo v tarče, ki so v obliki maket različnih živali v naravni velikosti.

Za lažjo predstavo vam v prilogi pošiljamo nekaj fotografij lokacije, kjer se bo odvijalo tekmovanje, in utrinke iz 3D lokostrelskega tekmovanja na Gradu Mokrice v letu 2015.

Sveže informacije vedno dobite na spletni strani prvenstva http://3d-mokrice2016.si/.

Lokostrelska zveza Slovenije
Organizacijski odbor tekmovanja
Franci Cevzar

Galerija

_v01 (1)
_v01 (10)
_v01 (11)
_v01 (12)
_v01 (13)
_v01 (2)
_v01 (3)
_v01 (4)
_v01 (5)
_v01 (6)
_v01 (7)
_v01 (8)
_v01 (9)
_v01

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava