Gregor Bahč na Grmu do prve zmage

30.8.2016 | 08:55

Gregor Bahč na Grmu do prve zmage

Dan pred mednarodno dirko Hrvaška – Slovenija je bil v Novem mestu tradicionalni kriterij Okoli Grma. Največ pozornosti so bili tokrat deležni mladi kolesarji, ki so nastopili v sedmih starostnih kategorijah. Glavna atrakcija kot vedno so bili najmlajši - predšolski otroci in šolarji.

Že po tradiciji na dirki Okoli Grma največ zmag ostane doma. Tudi tokrat je bilo tako. Zmagovalni niz je začel Matic Pšeničnik v kategoriji do 11 let. Jakob Omrzel je bil drugi in Bine Judež tretji, vsi KK Adria Mobil. Do 12 let je zmagal Marcel Skok iz Idrije pred Žakom Erženom, ki se je prvič povzpel na zmagovalni oder. V kategoriji do 13 let sta Adriina kolesarja zasedla dvojno zmago. Tokrat je zmagal Aljaž Turk pred Anžetom Ravbarjem. Jaka Špoljar je zmagal med U14. Uspeh je s tretjim mestom dopolnil klubski kolega Adam Jordan. Sevničan Gaber Vandur je bil najboljši v kategoriji do 15 let. V sprintu je premagal Frana Miholjeviča iz Reke in domačina Aljaža Colnarja. Gregor Bahč je dosegel zadnjo zmago za Adrio na sobotni dirki in svojo prvo v letošnji sezoni. Po Dirki je dejal: »Ker smo si želeli zmage smo na štart prišli dobro ogreti, saj je bila dirka kratka in hitra. Po nekaj neuspešnih napadih drugih kolesarjev sem z napadom poskusil še jaz in sam. Uspelo mi je pobegniti in po nekaj krogih soliranja se mi je  pridružil klubski kolega Boštjan Murn s katerim sva skupaj prišla do cilja in dosegla  dvojno zmago. Zahvala za zmago gre vsem klubskim kolegom, ki so zadaj nadzorovali dirko«. Največ težav na dirki so imeli starejši mladinci. Le Aljažu Jarcu se je uspelo kosati z najboljšimi in dosegel solidno šesto mesto. KK Adria Mobil je imela svoje predstavnice med dekleti. Maša Pia Ustar je bila tretja med starejšimi mladinkami in prav tako tretja Alenka  Novak med Članicami. Med Člani je bil najboljši Jan Tratnik pred Markom Kumpom in Juretom Miškulinom.

Kot vedno so bili na dirki Okoli Grma glavna atrakcija predšolski otroci in otroci do petega  razreda. Pomerili so se na 250 dolgi progi in vsi zmagali in prejeli zaslužene medalje.

Srečko Glivar
foto: Goran Badovinac

Galerija

_z (1)
_z (10)
_z (11)
_z (2)
_z (3)
_z (4)
_z (5)
_z (6)
_z (7)
_z (8)
_z (9)
_z

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava