Pohod na Ojstrico, zbor pred GD (tudi pred KC Primoža Trubarja) Gorenje Vrhpolje pri Šentjerneju

27.8.2016 | 06:00

KDAJ: 27. in 28. avgusta 2016.

ZBOR: ob 6. uri zjutraj na parkirišču pred gasilskem domu v Gornjem Vrhpolju, oziroma ob 6.15 uri na parkirišču pred kulturnim centrom v Šentjerneju.

OPIS GORE: Ojstrica, katera ime je dobila po svoji ostri obliki, se strmo dviga nad Korošico, Logarsko dolino in Robanovim kotom. Z vrha, na katerem se nahaja vpisna skrinjica z žigom, se nam odpre lep razgled na najvišje vrhove Kamniško Savinjskih Alp.

POTEK TURE: Z avtobusom, se bomo peljali po avtocesti do odcepa za Savinjsko dolino in naprej do Luč. Tu bomo zavili levo v dolino Podvolovjek, nato pa desno po asvaltirani gozdni cesti do Planine Podvežak, kjer bo naše izhodišče. S parkirišča, se bomo do Kocbekovega doma na Korošici povzpeli mimo Vodotočnega jezera. Predviden čas ne preveč zahtevne poti je 3 ure. Po daljšem postanku, se bomo povzpeli na vrh Ojstrice, za kar bomo potrebovali 1h 45min zahtevne hoje. Po razgledu, prejetem žigu in eni gasilski, se bomo po isti poti vrnili nazaj do planinskega doma, kjer si bomo vzeli čas za večerjo in druženje. Tisti z več kondicije, se bojo lahko v nedeljo zgodaj zjutraj povzpeli še na Lučki Dedec(2023m), ostali pa počivali in uživali v lepotah Korošice. Spust bo potekal mimo Moličke planine, kjer je stal prvotni Kocbekov dom in se čez Prag vrnili do izhodišča na Planino Podvežak. Od tu, se bomo odpeljali v Podvolovjek na kosilo, nato pa domov.

OPREMA: visoke planinske čevlje, dolge planinske hlače, vetrovko, nekaj mikic za preobleči, priporočljive so pohodniške palice, čelna svetilka, čelada za vzpon na Ojstrico, zaščita proti soncu (krema, očala, pokrivalo), v nahrbtniku naj bo še pijača in malica. Ostalo hrano se bo dalo kupiti v domu na Korošici.

VODENJE: turo bodo vodili vodniki PD Šentjernej.

STROŠKI: za prevoz in prenočišče 25 € + kosilo (8 €), plačate ob prijavi pri Kranjc Alešu- Čevljarstvo (040 748 008), do torka 23.8. 2016. Pohitite, prijave omejene zaradi prenočišč.

VEČ INFORMACIJ: dobite pri Vinkotu na 041 675 465. Planinski pozdrav!