Jožef Muhovič v cerkvi Sv. Duha

26.8.2016 | 12:45

Jožef Muhovič v cerkvi Sv. Duha

V četrtek, 25. 8. 2016, smo v cerkvi Sv. Duha v Črnomlju odprli razstavo slik in skulptur dr. Jožefa Muhoviča.

Slikar, grafik, likovni teoretik in publicist, dr. Jožef Muhovič, je leta 1977 diplomiral na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani ter 1980 končal specialko iz slikarstva pri Janezu Berniku in 1981 iz grafike pri Bogdanu Borčiču. Vzporedno je na Filozofski fakulteti v Ljubljani študiral filozofijo in leta 1981 magistriral ter 1986 doktoriral. Med letoma 1993-1996 je gostoval na nemških univerzah v Magdeburgu in Berlinu. Zaposlen je kot redni profesor za likovno teorijo na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje Univerze v Ljubljani. Svojo likovno ustvarjalnost je doslej predstavil na 25 samostojnih razstavah in sodeloval na preko 150 skupinskih razstavah doma in v tujini.

Muhovičevo slikarstvo je predstavil akad. slikar Robert Lozar. Za prijetno vzdušje pa je poleg številnih obiskovalcev poskrbel glasbenik Anton Grahek.

Razstava Slike in skulpture Jožefa Muhoviča bo odprta do 10. Oktobra 2016.

Vabljeni k obisku cerkve in ogledu zanimive razstave!

JSKD OI Črnomelj

Galerija

_1Razstava MuhoviÄŤ (1)
_1Razstava MuhoviÄŤ (10)
_1Razstava MuhoviÄŤ (11)
_1Razstava MuhoviÄŤ (12)
_1Razstava MuhoviÄŤ (13)
_1Razstava MuhoviÄŤ (14)
_1Razstava MuhoviÄŤ (15)
_1Razstava MuhoviÄŤ (16)
_1Razstava MuhoviÄŤ (17)
_1Razstava MuhoviÄŤ (2)
_1Razstava MuhoviÄŤ (3)
_1Razstava MuhoviÄŤ (4)
_1Razstava MuhoviÄŤ (5)
_1Razstava MuhoviÄŤ (6)
_1Razstava MuhoviÄŤ (7)
_1Razstava MuhoviÄŤ (8)
_1Razstava MuhoviÄŤ (9)
_1Razstava MuhoviÄŤ

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (8)

26.8.2016Oceni bljeki 

kake grde slike,bog se smili!!človek narisan z rjavim drvenim penisom,pa res ne spada v cerkev,toliko rešpekta bi morali vedet tile svobodni umentiki,propalice

26.8.2016Oceni opij 

Levicarji niso imeli nikoli spostovanja do cerkva, saj so jih ogromno porusili, saj je za njih vera opij za ljudstvo.

27.8.2016Oceni Lucrezia Borgia 

opij če bi to kar praviš držalo, potem marsikje ne bi stala niti ena cerkev več! Drži pa, da je religija ( ne vera!! ) le pripomoček za obvladovanje širokih, neukih in naivnih množic. Vsak dan znanost dokaže nekaj, kar argumentirano potolče tisočletne trditve religije. Verski voditelji počasi a vstrajno izgubljajo svojo moč. Danes znanstvenike več ni mogoče skurit na grmadi zaradi ugotovitve, da je Zemlja okrogla. So pa v zgodovini zaradi takih in podobnih spoznanj mnoge spremenili v pepel. Vse za ohranitev politične in materialne moči klerikov . RKC je v tem ves čas vodilna.Cerkve pa služijo kot poslopja za pitanje z dva tisoč leti starimi dogmami in pravljicami, ki jim popolnoma naseda le še malo ljudi. Za tiste pa, ki na razstavljenih podobah vidijo ( jaz ga ne!! ) velikega tiča, pa le nasvet : malo bolj pozorno poglejte kipce in slike po cerkvah. Polno je golote. Angelčki pa so praviloma upodobljeni malimi lulčki. Tako po slovenskih cerkvah, kot v Sikstinski kapeli. Vse golo in boso. Pravi porno raj srednjega veka:-))!

27.8.2016Oceni opij 

Dokaz da nekateri ljudje se vedno verjamejo v komunisticne dogme o veri kot opiju za ljudstvo je komentatorka Lucrezia. Ruski predsednik Putin misli drugace, saj se je prekrizal ko je vstopil v kapelico pa tudi med prisotnimi ni bilo videti nobenega strahu pred opijem.

27.8.2016Oceni Lucrezia Borgia  

opij - znanstvena dognanja niso komunistične dogme. Sodokazana in preverljiva dejstva. RKC je pridno kurila znanstvenike, ki so s svojimi odkritji nehote rušili njene pravljice. Za trditev, da je Zemlja okrogla in ne ravna, kot je trdila RKC, te je le ta hitro prepražila na grmadi! Saj veš, inkvizicija je bila veliko hujša in pošastna od neke UDBe ali KGB, RKC pa pri svojih dogmah bolj vstrajna od katere koli res zagamane komunistične oblasti v zgodovini! In Putinovo križanje? Ja madona, tudi jaz pri vstopu v cerkev ne vpijem vse požgat. Se pač obnašam normalno. Kot vsakokrat, ko vstopam v tujo hišo. Res pa se ne križam in ne poklekam pred oltarjem. Takole : mnogim ne verjamem, jih ne spoštujem, zato se jim tudi ne klanjam. Z opiati pa je tako: tisti, ki jih uživa pred njimi nima strahu. Le še večjo dozo hoče. Se pa uživalci za svoje napake in prekrške zelo radi izgovarjajo prav na opiate. Sem bil pijan, sem bil malo zakajen, sem si malček preveč vbrizgnil, ..., pa sem to storil. Včasih je bila to oljševalna okoliščina, danes le še poredko .... Konec je s pravljicami o od Boga podarjenih otrocih. Je znanstveno in v praksi dokazano, da Genofefi otroka ni podaril Bog, ampak ga je rodila devet mesecev potem, ko je pri njej spal sosedov Francelj ...

27.8.2016Oceni opij 

V celokupni zgodovini slovenstva ni nobena ideologija ali vera povzrocila taksnega pomora sonarodnjakov kot je to naredila brezbozna komunisticna partija Slovenije. V Sloveniji je vec kot 600 morisc z barbarsko nepokopanih vec kot 20.000 Slovencev (tudi otrok in zensk). Torej opravicevati opij za ljudstvo s sredjeveskimi zmotami in ne priznati sodobni genocid brezboznega komunizma je cinizem brez konkurence.

28.8.2016Oceni Lucrezia Borgia  

opij žal se motiš. Pozabil si na obdobje krvavega pokristjanjevanja in na " delo" inkvizicije.To niso bile srednjeveške zmote. Z nasilnim pokristjanjevanjem Slovencev je RKC zagrešila etnocid. Kako številne so bile žrtve ne ve nihče, saj v tistem času nihče ni vodil pisnih evidenc. Za " delo" inkvizicije pa nekaj javno dostopnih podatkov obstaja. Večina pa je shranjena v vatikanskih arhivih in javnosti nikoli ne bo dostopna. Po znanih in dostopnih podatkih je bila RKC pobudnica ustanovitve vaških straž, kasneje preimenovanih v slovensko domobranstvo. Te formacije pa so več kot dokazano sodelovale z nacisti in fašisti. Je bila tudi to le zanemarljiva zmota?? Pa lepo te prosim preberi si že enkrat kaj predstavlja beseda genocid! Če sam nisi zmožen poiskat : Genocid ureja Konvencija o preprečevanju in kaznovanju zločina genocida. Slovenija je podpisnica konvencije o genocidu od leta 1950. V 2. členu konvencije je genocid definiran kot katerokoli od naslednjih dejanj, storjenih z namenom v celoti ali delno uničiti neko narodnostno, etnično, rasno ali versko skupino: pobijanje pripadnikov take skupine, povzročanje hudih telesnih ali duševnih poškodb pripadnikom take skupine, naklepno izpostavljanje takšne skupine življenjskim razmeram, ki naj privedejo do njenega popolnega ali delnega fizičnega uničenja, uvajanje ukrepov, ki preprečujejo rojstva v skupini, prisilno preseljevanje otrok ene skupine v drugo skupino. Če pogledaš temeljne točke definicije, povojni poboji ne izpolnjujejo pogojev nebenega izmed navedenih pogojev. Tu ni šlo za poboj na osnovi verske pripadnosti, temveč za poboj zaradi aktivnega vojaškega in gospodarskega sodelovanja z okupatorji in zaradi izdaje ljudstva in domovine!Pozabljaš, da so te poboje izvrševali predvsem pripadniki iste verske skupine in seveda nekaj ateistov. Komunizem je res brezbožen. Tvoja trditev povsem drži, saj Boga ne priznava. Je nekakšna zvrst religije, ki verjame v znanstveno dokazane in preverljive resnice in ne v pred dva tisoč leti zapisane pravljice, ki so se do danes že stokrat demantirale ali pa jih je RKC skozi čas spremenila po svojih merah in potrebah !! No, ko pa že govoriš v številkah: kdo pa je pobil 28.000 pripadnikov partizanskih enot, kdo 7.000 sodelavcev OF, kdo transportiral nekaj deset tisoč Slovenk in Slovencev vseh starosti v nacistična taborišča. kdo izselil slovenski živelj iz Posavja v Srbijo, kdo nekaj tisoč ( nič krivih ) kočevarjev naselil v hiše v Srbijo izgnanih! Kdo? Komunisti in partizani? Ali mogoče Nemci, ki so jim domobranci služili kot zvesti bulterierji? Poglej obe plati medalje, preden se odločiš pljuvat le po eni strani!! Nasilje rodi nasilje. Kar se je štiri leta sejalo. se je l.1945 poželo ....

28.8.2016Oceni Nona 

Ne berem kometarjev,verjamem,da niso pozitivni,meni so dela kar všeč,likovna in vsa ostala umetnost je nekaj čudovitega,verjetno pa je potrebno malo razgledanosti za razumevanje.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava