DL: Nepovratna sredstva za ogrevanje

26.8.2016 | 12:15

DL: Nepovratna sredstva za ogrevanje

Kočevska občina je objavila javni razpis za dodelitev nepovratnega denarja za sofinanciranje nakupa in vgradnje kurilnih naprav za ogrevanje eno- ali večstanovanjskih stavb oz. posameznih stanovanj na območju Kočevske Reke, kjer ukinjajo daljinsko ogrevanje. Nepovratni denar bodo dodelili za kurilne naprave na lesno biomaso, torej sekance, pelete ali polena, za toplotne črpalke ali klimatske naprave.

Do subvencij so upravičeni lastniki nepremičnin, ki jih ogrevajo na daljinsko ogrevanje, s katerega pa se bodo morali zaradi njegove ukinitve odklopiti. V občinskem proračunu so za te namene letos zagotovili 15.000 evrov, prosilci pa lahko dobijo nepovratni denar za največ polovico upravičenih stroškov naložbe. K upravičenim stroškom štejejo nakup in vgradnjo kurilne naprave, predelavo obstoječega ali dozidavo novega priključka za dovod zraka in odvod dimnih plinov. Na javnem razpisu lahko za denar kandidirajo posamezniki s stalnim prebivališčem v kočevski občini in pravne osebe, ki imajo sedež v občini Kočevje. Vendar pa lahko upravičenci dobijo denar za isto naložbo le enkrat.

Seveda pa morajo vlogo oddati pravočasno, torej do 30. septembra letos. Odpiranje vlog ne bo javno, komisija pa bo vse popolne in pravočasno prispele vloge obravnavala po vrstnem redu vsak zadnji delovni dan v mesecu, dokler proračunski denar ne bo porabljen oz. najpozneje do 30. septembra. Denar bodo upravičencem na podlagi zahtevka nakazali po končani investiciji. Tisti, ki bodo oddali popolne vloge, a ne bodo dobili denarja, ker bo že prej porabljen, bodo imeli, če se bodo na razpis prijavili prihodnje leto, prednost v vrstnem redu.

Članek je bil objavljen v 20. številki Dolenjskega lista 19. maja 2016

M. B.-J.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava