Slovenska reprezentanca na Svetovnem prvenstvu v mestu angelov

25.8.2016 | 08:20

Slovenska reprezentanca na Svetovnem prvenstvu v mestu angelov

Svetovno mladinsko prvenstvo v tajskem boksu se tokrat odvija v Bangkoku od 24.08. do 01.09.2016. Generalni pokrovitelj dogodka je tajski kralj, Ministrstvo za kulturo, šolstvo, šport, turizem, zunanje zadeve in mesto Bangkok. Svetovna organizacija IFMA je potrdila prihod 63 reprezentanc. Med njimi je tudi slovenska, z enim tekmovalcem Luko Martincem v kategoriji do 67kg, ter trenerjema Žigo Grilom in Mirkom Vorkapičem.

Luka je včeraj prestal prvo uradno tehtanje in zdravniški pregled. Danes pa ga čaka žreb parov, počitek in otvoritvena ceremonija na Nimibutr stadionu.

Luka Martinec je 17 letni tekmovalec, ki v zadnjih dveh letih niza uspehe in je trenutno najuspešnejši muaythai borec v Sloveniji v mladinski kategoriji do 67kg. Prepričani smo, da bo dosegel zastavljen cilj, saj je to njegovo zadnje tekmovanje v mladinski konkurenci, in možnost za medaljo. Luka bo v septembru praznoval tako željeno polnoletnost. Že v mesecu oktobru pa se bo podal novim zmagam naproti v članski konkurenci, saj Slovenska zveza tajskega boksa odhaja v številčnejši zasedbi na Evropskem prvenstvo v Split.

Odhod in nastop Slovenske reprezentance na Svetovnem mladinskem prvenstvu so omogočili: MEDICINSKI CENTER KALLISTE, podjetje DIFAR in TRGOVINAPUKKA.SI.

Hvala za podporo, saj nam brez vas ne bi uspelo!

Slovenska zveza tajskega boksa

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava