Likovna kolonija KUD Artoteka Bela krajina na Mirni gori

24.8.2016 | 13:35

Darilo za županjo

Darilo za županjo

Likovna kolonija KUD Artoteka Bela krajina na Mirni gori

Belokranjski tisočak je v sklopu programa KUD Artoteka Bela krajina minulo soboto gostil mednarodno likovno kolonijo. Sodelovalo je 13 likovnih ustvarjalcev iz Bele krajine, Dolenjske ter gosta iz Prilišča na Hrvaškem. Ustvarjali so v tehniki akvarel, akril in olje ter tako spoznavali in raziskali različne sloge in tehnike. Josip Volović iz Prilišča nam je predstavil zanimivo tehniko “vinorel”, slika namreč na akvarel papir ter namesto barv uporablja vino. Nuša Smolič iz Trebnjega je s svojimi znanimi pastoznimi nanosi ustvarila abstraktno pokrajino. Slednjo je v sliki upodobila tudi Vlasta Henigsman. Alenka Vrlinič je naslikala diptih neba in pokrajine. Kristina Engel se je preizkusila v abstraktnem na temo kolonije. Boža Jambrek je tokrat naslikala triptih z motivom narave. Za triptih se je odločila tudi Neva Vranešič Virant in naslikala tihožitje z razglednim stolpom. Zanimiv motiv je bil tudi planinski dom. Tega sta v svojih delih upodobila Konstantin Virant ter Janko Šimunović. Rezka Arnuš je naslikala otroke pri peki koruze, običaja, katerega danes marsikateri mlajši ne pozna več. Brane Praznik je naslikal več akvarelov ter enega tudi podaril županji Občine Črnomelj Mojci Čemas Stjepanovič, katera nas je dopoldne obiskala in si ogledala ustvarjalce pri delu.

KUD Artoteka Bela krajina želimo s takimi dogodki ustvarjalcem omogočiti, da se spoznavajo, predstavijo v različnih okoljih ter izmenjajo likovno znanje. Obisk že tako priljubljenega doma smo še dodatno popestrili, saj so bili obiskovalci pozitivno presenečeni nad dogajanjem.

Zahvaljujemo se Planinskemu društvu Črnomelj, predsedniku Petru Dichlbergerju ter oskrbnici Planinskega doma Jožici Šavor za prostor in prehrano.

Besedilo: Andreja Verderber
foto: Andreja Verderber in Brane Arnuš

Galerija

_mirna (1)
_mirna (10)
_mirna (11)
_mirna (12)
_mirna (13)
_mirna (14)
_mirna (15)
_mirna (16)
_mirna (17)
_mirna (18)
_mirna (19)
_mirna (2)
_mirna (3)
_mirna (4)
_mirna (5)
_mirna (6)
_mirna (7)
_mirna (8)
_mirna (9)
_mirna

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava