Boštjan Murn 'ledig in frei': ''Ne sekirajte se preveč. Se bo že našlo kaj ...''

23.8.2016 | 10:50

Boštjan Murn 'ledig in frei': ''Ne sekirajte se preveč. Se bo že našlo kaj ...''

KK Adria Mobil je uspešno nastopila 46. Memorijalu "Stjepan Grgac" v Ivanič – Gradu. Organizatorja tradicionalne dirke pestijo finančne težave, zato je letos organiziral tekmovanja za dečke A, B in C ter mlajše mladince. Adriini kolesarji so bili najboljši na dveh dirkah, Tin Hočevar je zmagal pri dečkih B in Boštjan Murn pri mlajših mladincih.

Največ pozornosti je bilo namenjeno mlajšim mladincem, ki so se pomerili na 65 km dolgi progi. Četrtič letos je zmagal Boštjan Murn, za katerim je bil boleč teden, saj ga je pred kratkim zapustilo dekle. Boštjan Murn živi na veliki kmetiji v Orehku pri Novem mestu. Delo na kmetiji mu vzame veliko časa, vendar najde dovolj časa tudi za treninge in je trenutno eden najbolj obetavnih mladih kolesarjev v Novem mestu. Po težkih čustvenih trenutkih in po zmagi na hrvaškem je dejal: »Štirje kolesarji smo pobegnili dobrih 16 km pred ciljem. Skupina nas je preganjala in morali smo ves čas voziti na vso moč. V cilj smo prišli le 4 sek. pred glavnino. Vesel sem zmage, predvsem pa dobre forme pred sobotno dirko Okoli Grma v domačem Novem mestu«. O izgubljeni ljubezni pa: »Ne sekirajte se preveč. 10.9.2016 je v Orehku gasilska veselica in se bo že našlo kaj. Vabim vse, da v začetku septembra pridete v Orehek«.

Nič manj vesel ni bil niti Tin Hočevar, ki je zmagal v kategoriji dečki B in dejal: »Dirka ni bila pretirano zahtevna. Motil nas je predvsem dež, ki je začel padati pred startom. Zadnji kilometer se je na čelo postavil moj klubski kolega Nino Polovič in me potegnil skoraj do cilja, tako da je on najbolj zaslužen za mojo drugo zmago letos«. Kljub nesebični pomoči je Nino Polovič dosegel drugo mesto.

Srečko Glivar
foto: Damir Kovačič

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava