DL: Urška trdi, da se pogovarja z mrtvimi

21.8.2016 | 17:00

Urška Puš (Foto: Nikola Miljkovic / Krater Media)

Urška Puš (Foto: Nikola Miljkovic / Krater Media)

Veseljaška voditeljica Urška Puš, po rodu sicer Grosupeljčanka, ki jo lahko v oddaji Glasbena skrinjica spremljamo na TV Veseljak, je nekaj posebnega, saj se poleg druženja s številni ansambli lahko pogovarja tudi z vsemi tistimi, ki so nas zapustili.

Če so mnogo mislili, da je Urška Puš domača le v glasbi, so se zmotili, saj ima simpatična voditeljica nevsakdanji dar, ki med mnogimi ljudmi buri duhove, predvsem ker je kar nekaj takšnih, ki nevsakdanjim zgodbam ne verjamejo.

A ker so ljudje vse bolj ozaveščeni, se iz leta v leto povečuje tudi število tistih, ki verjamejo v duše in energije. In ena izmed njih je tudi Urška, ki je, ko so ji postavili diagnozo ankilozirajočega spondilitisa, rešitev začela iskati v alternativi in delati pri sebi, saj smo, kot pravi, vsi intuitivna bitja. »V bistvu govorim z umrlimi, ukvarjam se z energetskim očiščevanjem stanovanj in hiš negativnih energij in čiščenjem ter učenjem tehnik za čiščenje čaker. To nekako zajema moje 'čarovniško' delo,« pravi veseljaška voditeljica, ki ob tem dodaja, da za vse skupaj, kar počne, ne potrebuje posebnih priprav, saj ko odpreš kanal, energije pridejo k tebi same.

»Če duše želijo komunicirati, pridejo same in nakažejo svojo prisotnost,« pravi Urška. In dodaja: »Pri branju in komuniciranju z umrlimi je zelo pomembna interpretacija, kam pokojno osebo umestiti.« Puševa je ob tem še dejala, da se lahko za lažjo interpretacijo spomnimo na legendarni film Duh, saj nas, tako kot smo videli v filmu, pokojniki nikoli ne zapustijo. »Vedno so ob nas, na nas pa je, da vidimo in prepoznamo vse znake, ki nam jih puščajo pokojniki. So pa razlike med duhovi (ghosts) in dušami (spirits). Slednje so namreč po smrti našle portal in šle v nebesa, duhovi pa ostajajo med svetovoma. To jaz zaznavam kot tesnobo, živčnost in hlad v nekem prostoru. Mrtvi imajo namreč po smrti približno 12 dni časa, da gredo skozi 'vrata' v 'nebesa'."

Ob tem bi rada dejala, da se ljudje bojijo spustiti pokojne, saj naj bi jih prenehali čutiti. A to ni res, saj je za vse skupaj bolje, da jih najprej spustijo in nato žalujejo. Najslabše je, če pokojniki, ker jih ne izpustimo iz rok, ostanejo ujeti med svetovoma. Prisotnost pokojnih lahko čutimo vsi, tudi tisti najbolj skeptični. Entitete na zelo zanimive načine nakažejo svojo prisotnost,« pravi Urška.

Seveda nas je zanimalo, kdo vse se lahko pogovarja z mrtvimi. »Z mrtvimi se lahko pogovarja vsak. Gre za nadgradnjo intuicije. Intuicija je namreč kot mišica. Bolj ko jo uporabljamo, bolje nam služi.« Preden pa pridejo do te stopnje, si lahko ljudje pomagajo z mediji, kar Urška tudi je. »Naj vas ob tem ne bo strah, vsi smo šefi svojih teles in nadzorujemo pretok energije. Nihče nam ne more narediti ničesar, če mu tega ne dovolimo,« dodaja Urška, ki je kot knjiga, polna uporabnih nasvetov, ki bogatijo naša življenja. V prijetnem razgovoru, ob katerem kar pozabiš na čas, TV-voditeljica Urška Puš še pravi, da naj predvsem zaupamo lastni intuiciji, sploh če imamo to dobro razvito.

Članek je bil objavljen v 32. številki Dolenjskega lista 11. avgusta 2016

Alesh Maatko

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (5)

21.8.2016Oceni lahkomiselno 

Ejej, dekle še ni naletelo na pravo stvar, da bi videlo, kaj so resnični problemi take vrste aktivnosti. Sicer pa, zakaj bi sploh "klicali mrtve" ?

22.8.2016Oceni Zaza 

"Lahkomiselno". Urška ne kliče mrtvih, ampak pomaga duhovom na drugo stran. Klicanje duš Urška ne počne, ker je to zelo nevarno početje. Mnogi so zaradi tega pristali na psihiatriji, ko so klicali duhove. Klicanje mrtvih in branje ni isto. Pri branju se odprejo točno določeni duhovni kanali, ki jih pri klicanju ni. Če kdo pride, pride.....če ne, pač ne. Pri klicanju duhov pa se uporablja tabla z abecedo, številkami in besedi DA in NE. Še enkrat....klicanje duhov je nevarna zadeva, česar pa Urška ne počne. To si lahko pogledaš tudi na Youtubu, ko razlaga o tem.

22.8.2016Oceni Zaza 

Tukaj vam dam tudi povezavo, kjer si to lahko tudi pogledate. https://www.youtube.com/watch?v=JqPBrR9zKs8

22.8.2016Oceni noro 

kakšno poneumljanje in igranje z ognjem je to?? Pa kar v cajtngah objavljate. Se pri sebi?

22.8.2016Oceni Zaza 

"Noro" o kakšnem poneumljanju vi to?

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava