Meditacija za zavedanje moči slovenskega jezika, Glavni trg 24 Novo mesto

8.8.2016 | 18:00

»Naš jezik – dragocen je, srčen, močan. Pomemben je, v njem so zapisane kode Boga, šifre za dostop do Srca.

Začutimo jo, to našo lepo slovenščino, bogata je, raznolika. Upajmo si biti ponosni nanjo, jo ljubiti, ohranjati.«

Tokratna meditacija je namenjena zavedanju veličine slovenskega jezika. Slovenščina je starodaven, naraven, živ jezik. Je ena sama lepota, zveneča melodija Boga. Ko govorimo slovensko, je tako, kot bi poslušali utripanje srca, zato je naš materin jezik neizmerno močan. Je eden redkih jezikov, ki še ima dvojino ter je neverjetna podoben s sanskrtom, v katerem je zapisana zbirka najstarejših besedil na svetu: indijske Vede. … Da bi v polnosti začutili in prinesli na površje moč ter lepoto materinega jezika, povabimo svoja srca na meditacijo za zavedanje moči slovenskega jezika.

Pridimo in začutimo starodavno resnico našega obstoja. Predajmo se vizijam ohranjanja in širitve slovenščine ter si jih dovolimo uresničiti. Povabimo v svoja življenja ljubezen bitij svetlobe, predvsem pa odprimo naša srca in pošljimo obilje vsega dobrega na vse strani sveta.

KJE: Novo mesto, Glavni trg 24, Tempelj POT SRCA

KDAJ: ponedeljek, 08.08.16, ob 18.00 uri

CENA: prostovoljni prispevki

PRIJAVA: milena.matko@siol.net

PRIPRAVA NA MEDITACIJO: začutimo veličino slovenskega jezika ter zapišimo vizijo, kako naj ga ohranjamo in srčno uporabljamo

Meditacija je v osnovi namenjena temu, da se umirimo in povežemo s sabo, da začutimo sporočila svoje duše. Načinov meditiranja je nešteto. Nekateri meditativno stanje najlažje dosežemo v popolni tišini zaprtega prostora, sedeč v lotosovem položaju. Drugi enako stanje doživimo med prijetnim sprehodom v naravi ali poslušanjem umirjene glasbe, izvajanjem joge, umetniškim ustvarjanjem, delom na vrtu ali ukvarjanjem s katerokoli drugo dejavnostjo, ki nas vodi v stanje notranje umiritve in sprostitve.

Meditacija, ki jo izvajam, je vodena in okvirno traja 60 min. Na začetku se čim bolj udobno usedemo ali uležemo na tla, zapremo oči ter vsaj nekajkrat globoko vdihnemo in izdihnemo, da sprostimo svoje misli in telo. Sledi prepuščanje zvokom glasbe, na kar vas z besedami vodim skozi proces.

Dobrodošli tudi vaši znanci, prijatelji in vsi ljudje srčnosti.