Pohod na Triglav, zbor pred Iskro PIO Šentjernej

7.8.2016 | 04:00

v nedeljo in ponedeljek, 7. in 8. avgusta 2016

Zbirno mesto: ob 4:00 na parkirišču pred podjetjem Iskra PIO v Šentjerneju

Potek: nedelja: iz Šentjerneja z organiziranimi prevoznimi sredstvi (v odvisnosti od števila udeležencev) do Rudnega polja na Pokljuki (1347 m). Od tam se bomo podali peš mimo Vodnikove koče (1817 m) do planinskega doma Planika (2401 m). V primeru ugodnih razmer sledi vzpon na Triglav (2864 m) in spust na Kredarico (2515 m). V primeru manj ugodnega vremena pa prečenje iz Planike na Kredarico. kjer bo urejeno tudi spanje.

ponedeljek: v primeru neizpeljanega vzpona v prejšnjem dnevu in ugodnih razmer sledi vzpon na Triglav. Sicer je predviden samo spust v dolino.

Posebnosti: Pohod je organiziran v spomin na našega člana in prijatelja Iva Udoviča, katerega življenje je ugasnilo pred enim letom na poti iz Kredarice na vrh Triglava.

Trajanje ture: nedelja: 6 – 8 ur hoje (predvsem vzpon)

ponedeljek: 5 – 7 ur hoje (predvsem spust)

Povratek: v ponedeljek v poznih popoldanskih urah

Zahtevnost:zelo zahtevna varovana pot (klini in jeklenice), potrebna dobra kondicijska pripravljenost

Hrana: zadosti hrane in pijače v nahrbtnik za dvodnevno turo, možnost okrepčila na Vodnikovi koči, na Planiki in Kredarici

Obvezna oprema: čelada, plezalni pas, samovarovalni komplet, hribovski čevlji, priporočljive pohodniške palice, primerna obleka letnemu času in vremenu, v nahrbtniku tudi rezervna oblačila, krema za sončenje, sončna očala, veliko dobre volje … Čelado, plezalni pas in samovarovalni komplet si je možno izposoditi tudi pri društvu vendar je potrebna predhodna rezervacija.

Posebnost:Predhodna prijava (do torka 2. avgusta 2016). Število prijav je omejeno. Potek same ture bo lahko tudi spremenjen z ozirom na vremenske in ostale okoliščine. Vsi udeleženci morajo imeti poravnano članarino PZS za leto 2016 (zaradi zavarovanja in popusta pri spanju).

Stroški: Za prevoz, spanje in hrano (en obrok na Kredarici) bo doniralo sredstva podjetje Iskra PIO. Ostale stroške krijejo udeleženci sami.

Opozorilo:

S prijavo na turo udeleženec potrjuje, da je seznanjen z zahtevnostjo ture ter da izpolnjuje zdravstvene, fizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje na turi. Udeleženec je dolžan upoštevati navodila in odločitve vodnikov, sicer hodi na lastno odgovornost!

Dodatne informacije:Vinko Župan (041 675 465), Alojz Janžek (040 503 715), Gregor Golja (041 376 905), Marjan Hosta (031 345 274)

Prijave in plačilo članarine:

Aleš Kranjc – v prostorih čevljarstva (C. O. Ž. 8, Šentjernej), tel. 040 748 008

Ljubitelji gora in narave lepo vabljeni!