Drevi na nacionalki: DMP – 25 let v živo

31.7.2016 | 11:00

Društvo mrtvih pesnikov na razprodanem koncertu »25 let s kitaro v roki«, foto Julija Artiček

Društvo mrtvih pesnikov na razprodanem koncertu »25 let s kitaro v roki«, foto Julija Artiček

DMP »25 let s kitaro v roki«, foto Ema Koncilija, Borut Peterlin

DMP »25 let s kitaro v roki«, foto Ema Koncilija, Borut Peterlin

Društvo mrtvih pesnikov, foto Jani Ugrin

Društvo mrtvih pesnikov, foto Jani Ugrin

Skupina Društvo mrtvih pesnikov zaključuje svoj projekt ob 25-letnici ustvarjanja z dvema video podobama, posnetima v živo: videospotom za skladbo Na polju zlomljenih besed in dveurnim video zapisom s koncerta »25 let s kitaro v roki«.

Glasbena skupina Društvo mrtvih pesnikov (DMP) je v zadnjih četrt stoletja v zakladnico slovenske popularne glasbe prispevala šest studijskih albumov in več kot pol stotnije avtorskih skladb, med njimi kopico uspešnic, ki si jih požvižgava staro in mlado. Kdo ne pozna sentimentalne balade Ti si vse, ki si jo je na portalu Youtube ogledalo že skoraj milijon in pol poslušalcev? Pa videospota Rabm, v kaerem se pojavita TV-voditeljici Katarina Čas in Mojca Mavec? Se še spominjate zmagovalne skladbe Pop delavnice 1993 Ko prižgeš nov dan? Nostalgičnega Naftalina in iz naslovov knjižnih del stkane skladbe hemingwaysko zvenečega naslova Komu zvoni?

DMP so ob 25-letnici svojega delovanja (1990–2015) za vse zveste poslušalce, radijske urednike in glasbene navdušence izdali dvojni album svojih največjih uspešnic z naslovom 25 in ob tem dogodku izvedli dva razprodana koncerta skupaj z godalnim orkestrom Glasbene šole Marjana Kozine Novo mesto, mladinskim pevskim zborom OŠ Grm, nekdanjimi člani skupine, dekliško skupino Copacabana in drugimi glasbenimi prijatelji.

Nepozabno koncertno vzdušje so v živo zabeležile televizijske kamere. Ljubitelji slovenske glasbe si boste lahko premierno ogledali dveurni koncertni video zapis »25 let s kitaro v roki« v nedeljo, 31. julija, ob 22.30 na drugem programu RTV Slovenija.

Pesniki obenem v eter pošiljajo tudi koncertni videospot za skladbo Na polju zlomljenih besed, ki napoveduje zgoraj omenjeni koncertni video zapis. Pri izvedbi te skladbe so pesniki združili moči z godalnim orkestrom in poudarili čustveni naboj, ki ga nosi besedilo.

Kljub bogatemu glasbenemu opusu, ki ga puščajo za sabo, pa člani skupine Alan, Tomaž, Peter, Marko in Boštjan že gledajo naprej, v novo petindvajsetletko. Po krajšem premoru se bodo v začetku avgusta odpravili v studio, kjer bodo posneli nekaj novih skladb za prihajajoči album. Kam jih vodi glasbena ustvarjalnost, še ne želijo razkriti, obljubljajo pa pestro glasbeno jesen.

DMP INFO

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava