Trojna zmaga Adrie v Šenčurju

30.7.2016 | 13:10

Trojna zmaga Adrie v Šenčurju

Prestavljen kriterij, 18. VN Šenčurja, je bil uvod v pestro kolesarsko dogajanje na Gorenjskem, ki se nadaljuje danes in jutri. Adria Mobil se je najbolje odrezala pri mlajših mladincih, ki je dosegla trojno zmago. Na najvišji stopnički je tokrat stal Martin Colnar. Gašper Katrašnik je bil drugi med člani, premagal ga je le Ptujčan Aldo Ino Ilešič.

Kolesarski praznik na Gorenjskem se je začel s kriterijem v Šenčurju. Adria Mobil je dosegla edino zmago v kategoriji mlajših mladincev. Tokrat se je zmage veselil Martin Colnar, ki je po dirki dejal: »Dirka je bila zahtevna, saj je bila kratka in hitra. Počutil sem se dobro že od začetka dirke, ko nama je z klubskim kolegom Boštjanom Murnom uspel pobeg. Lepo sva sodelovala in suvereno prišla v cilj z veliko prednostjo. Ekipni uspeh je dopolnil še Gregor Bahč, ki je bil tretji«.

Zadovoljen po dirki je bil tudi trener Josip Radakovič: »Danes je ekipa delovala složno. Suvereno smo dobili prva dva šprinta. A se je iz »kontre« drugih ekip rodila naša »kontra«. Dva odlična kronometrista Martin Colnar in Boštjan Murn sta pobegnila in si iz kroga v krog povečevala časovno in točkovno prednost. Zadaj so predvsem Žan Rataj, Aljaž Omrzel in Gregor Bahč kontrolirali skupino. Na koncu je »Fortuna« odločila, da je bila zmaga v prvem sprintu tudi odločilna za tretje mesto Gregorja Bahča.«

Uspešni so bili tudi člani, ki so z Gašperjem Katrašnikom zasedli drugo mesto. Mateja Drinovca smo povprašali kako je bilo na dirki: »Fajn...sicer je blo takoj na začetku nekaj padcev in  je spredaj ostalo ene 15 kolesarjev.  Sam bil sam kriv, ker se nisem bol naprej zrinu. Domen Novak je pa kr grdo padu sam mislim da je ok«.

V soboto in nedeljo bo kolesarsko dogajanje v Sloveniji ostalo na Gorenjskem, kjer bo danes nočni kriterij in v nedeljo VN Kranja, najstarejša enodnevna dirka v Sloveniji. Start za najmlajše se prične ob 8:00, start članske dirke bo ob 13.30.

Srečko Glivar

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava