Orgličar Mokronožec atrakcija v Zadru

29.7.2016 | 14:10

Predlani je festival orglic v Mokronogu prvič nabavil nekaj reklamnih  majic z orgličarjem Mokronožcem, a so žal prehitro pošle. Želja  Sejmarjev pred odhodom je bila, da jih dobijo še člani skupine, ki jih  nimajo.  Dopolnitev reklamne kolekcije majic je omogočil Boštjan  Prijatelj. Člani skupine Sejmarji, oblečeni v te majice, so bili prava  atrakcija po zadarskih ulicah. Ko pa je Marjan zaigral še na orglice, je  bilo vse skupaj jasno in še bolj zanimivo.

Predlani je festival orglic v Mokronogu prvič nabavil nekaj reklamnih majic z orgličarjem Mokronožcem, a so žal prehitro pošle. Želja Sejmarjev pred odhodom je bila, da jih dobijo še člani skupine, ki jih nimajo.  Dopolnitev reklamne kolekcije majic je omogočil Boštjan Prijatelj. Člani skupine Sejmarji, oblečeni v te majice, so bili prava atrakcija po zadarskih ulicah. Ko pa je Marjan zaigral še na orglice, je bilo vse skupaj jasno in še bolj zanimivo.

Nekateri stalni prijatelji mokronoškega festivala "(ah), TE ORGLICE so se tudi letos odzvali povabili na 2. mednarodni festival Cvitarijada 2016, ki ga je Društvo Zvuci zavičaja Zadar organiziralo v okviru večdnevne prireditve Noć punog miseca. Člani tega društva že nekaj let prihajajo na mokronoški festival. Na "rivi" Zadar so se med različne izvajalce ob svitu lune podali tudi zvoki orglic solistov Janka Mlakarja iz Ljubljane in Sandija Petreja iz Vojnika ter skupine Sorški orgličarji KUD Oton Župančič Sora pri Medvodah in Glasbene skupine Sejmarji iz Mengša. Slednji so imeli čast organizatorja, da so festival zaključili z izvedbo kar devetih skladb. Z ansambelsko izvedbo v družbi orglic (Marjan Urbanija), citer (Tomaž Plahutnik), klavirske harmonike (Rok Urbanija), kitare (Jože Teran) in basa (Bojan Batič) so pritegnili domačine in številne goste, domače in tuje, ki dopustujejo v Zadru. Prava atrakcija za oko in za uho so bile poleg malega glasbila – orglic tudi citre. Sejmarji so resnično navdušili in razžarili tudi pete obiskovalcev, da so nekateri ob njihovem nastopu celo zaplesali.

Nastopajoči na tem festivalu so bili poleg orgličarjev gostiteljev še izvajalci iz različnih krajev Hrvaške, iz Bosne in Hercegovine ter iz Slovenije. Zadarski novinar je v njihovem mediju upravičeno zapisal, da je mali instrument - orglice povezal Jadran in Alpe.

Javni sklad RS za kulturne dejavnosti
OI Trebnje

Galerija

_o (1)
_o (2)
_o (3)
_o

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava