Nedeljski pohod na Veliko Planino

26.7.2016 | 11:40

Nedeljski pohod na Veliko Planino

V organizaciji Turistično-športnega društva Bezgavec smo se odpravili na eno lepših destinacij – Veliko planino, in to kljub ne najbolj obetavni vremenski napovedi. Po nekaj uvodnih besedah predsednika društva Igorja Brezovarja smo se dogovorili za potek ture.

Naša izhodiščna točka je bila na parkirišču pod Ušivcem. Naš prvi krajši postanek je bil pri cerkvici Marije Snežne. Nekaj pohodnikov je šlo nakupit sir, nekateri na malico – kislo mleko, ostali pa nabirat zdravilna zelišča. Da bi bili deležni lepega razgleda, smo se povzpeli še do najvišje točke Velike planine - Gradišče 1666 m n. v. Pot smo nadaljevali do Domžalskega doma, kjer je sledil daljši postanek. Ker je vreme že nakazovalo spremembe, zato smo se odločili pot nadaljevati še do Jarškega doma, kjer nas je čakalo še nekaj naših pohodnikov in smo pot skupaj nadaljevali do naše izhodiščne točke. Tudi grmenje in prihod temnih oblakov nas ni motilo. Tako smo še v suhem in vedrem vremenu prispeli do avtobusa in uspešno pohod sklenili s lepo krožno turo po Veliki Planini.

Pohod je po mnenju udeležencev zelo dobro uspel, posebej zaradi obilice dobre volje, ki nas je spremljala ves čas. V Kamniku, kjer smo se ustavili na okrepčilu, smo določili naslednje pohodniške aktivnosti, ki bodo sledile konec poletja oziroma v jesenskem času.

Dejavnosti društva delno financira tudi MO Novo mesto, za kar se ji zahvaljujemo.

Bogomir Hrnčič

Galerija

_v (1)
_v (2)
_v (3)
_v (4)
_v

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava