DŠBunplugged: Poletni koncerti 2016

23.7.2016 | 08:20

DŠBunplugged: Poletni koncerti 2016

Poletja si v naših Brežicah že nekaj let ne moremo predstavljati brez sproščenih nastopov različnih glasbenikov. Če pa se ti nastopi zgodijo v organizaciji Društva študentov Brežice, lahko predvidevamo, da nam bodo v sklopu projekta Poletni koncerti akustično igrali in peli predvsem lokalni glasbeniki.

Poletni koncerti so tradicionalni projekt Društva študentov Brežice. Njegov glavni namen je omogočiti lokalnim glasbenikom, da se predstavijo domačim poslušalcem in tako popestrijo četrtkove poletne večere – tokrat enega v juliju in dva v avgustu. Pri organizaciji tudi letos sodelujemo s Posavskim muzejem Brežice, ki našim glasbenikom že 3. leto zapored omogoča izjemno primeren prostor za poletne koncertne večere – grajsko dvorišče.

Društvo študentov Brežice je k sodelovanju letos povabilo naslednje glasbenike:

-          28. julija ob 21:00 bomo na grajskem dvorišču Posavskega muzeja prisluhnili dvema izvajalcema: skupini 4More, ki jo v akustični zasedbi sestavljata brata Simon Roguljić (kitara, vokal) in Alen Roguljić (kitara) ter duu Doris & Allen, skupnem projektu Doris Jakovina (vokal) in Alena Roguljića (kitara). Vsi trije svoj zvok opisujejo kot mešanico rocka, pop-rocka, ki se jima pridružijo še priredbe tujih in ex-yugo pesmi.

-          11. avgusta ob 21:00 bodo na grajskem dvorišču Posavskega muzeja nastopili Tjaša Zidanič (vokal), Saša Venek (kitara) in Kristjan Račič (klavir). Združili so se pod imenom Eva Cassidy Tribute z namenom, da bi obudili zvoke dobro znane Eve Cassidy – ti se gibljemo med soulom, popom, jazzom, bluesom in gospel glasbo.

-          25. avgusta ob 21:00 bomo priča akustičnemu koncertu brežiškega kantavtorja Petra Dirnbeka in skupine izvrstnih glasbenikov, ki jo je Peter poimenoval Vox Populi. Njihov zvok opredeljuje žanrska pestrost – vsebuje namreč folk, rock in tudi pop elemente.

Poletni četrtkovi večeri kar kličejo po umirjenih trenutkih, obarvanih z zanimivimi zvoki in nežnim vetričem, zato vas vabimo, da se nam pridružite na katerem izmed opisanih koncertov, še bolj prijetno pa bo, če se srečamo kar na vseh.

VSTOP PROST.

Ekipa DŠB

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava