Mokronog Beachtour 2016 Mokronog

16.7.2016 | 09:00

Organizator dogodka: Klub odbojke na mivki Mokronog

Lokacija: Mokronog

Sezona odbojke na mivki je v polnem teku, do osrednjega domačega dogodka v Mokronogu pa je ostal še dober mesec dni. Lanski 9. turnir nikogar ni pustil ravnodušnega, še posebej ne igralcev, ki se vsi po vrsti želijo vrniti in ponovno zaigrati na njem. Klub odbojke na mivki obljublja, da bo za okroglo 10. obletnico turnirjev še dodatno popestril dogajanje- turnir se bo odvijal od četrtka 14. 7. do sobote 16. 7..

Sistem tekmovanja bo enak kot lansko leto, in sicer bo v petek na glavnem turnirju nastopilo 12 moških in 12 ženskih ekip. Neposredno bodo na glavni del turnirja uvrščene 4 najvišje rangirane ekipe, 2 tuji in 2 ostali ekipi s povabilom organizatorja. Preostale 4 mesta bodo zapolnile dvojke iz četrtkovih kvalifikacij. V petek se bo turnir končal s četrtfinalnimi dvoboji, v soboto se bo turnir nadaljeval s polfinali. Ob 21.00 bo sledil veliki finale, ki bo dal 10. zmagovalca turnirjev.

Predsednik kluba, Matic Žlajpah pove: »Letos bomo še dodatno popestrili dogajanje na turnirju, saj gre le za jubilejni 10 turnir. Na turnir bomo poskusili privabiti tudi kakšno ekipo iz Avstrije in Češke, tako da bo imel turnir še bolj mednaroden pridih. Popestritve pa ne bo deležen le igralski del turnirja, saj bomo letos organizirali kar dve DJ zabavi na mivki. Glede na lansko veliko zanimanje gledalcev bomo za čas turnirja postavili novo manjšo tribuno, poskusili bomo narediti tudi direkten internetni prenos na spletni strani. Skratka obeta se nam noro tridnevno dogajanje, katerega ne gre zamuditi.«

Nekoliko presenetljivo, a povsem zasluženo, je lanski turnir pri moških osvojila domača dvojka Rok Žlajpah in Grega Erpič. Slednji pove: » občutek imam, da je na turnirju v Mokronogu vsako leto bolj vroče, bolj zabavno in napeto dogajanje! Vem, da bo v Mokronogu med 14. in 16. 7. noro dogajalo. Lansko leto sva z Rokom že drugič zaigrala v finalu turnirja, kjer je igrati ob bučni podpori domačih navijačev neverjeten občutek. Lanske zmage pa se seveda z veseljem spomnim. Za nastop na turnirju se žal še ne pripravljava, saj je Rok staknil grdo poškodbo noge in tako samo upamo, da bo kar se da hitro okreval in se potem pripraviva na turnir».

Odbojkarski spektakel bo letos potekal med 14. in 16. 7.. Kljub temu, da je tekmovalni del namenjen najboljšim ekipam, bo športno dogajanje spremljala glasba, vrhunska animacija in nočna zabava pod zvezdami na »mokronoški plaži«.