Nocoj gre zares! Poletni večer z Nušo in Legendami, Jinxi, Kuhno na ulci ...

1.7.2016 | 13:10

Nocoj gre zares! Poletni večer z Nušo in Legendami, Jinxi, Kuhno na ulci ...
Nocoj gre zares! Poletni večer z Nušo in Legendami, Jinxi, Kuhno na ulci ...

V Brežicah bo nocoj zaživelo novo prizorišče največjega posavskega festivala »Brežice, moje mesto«. Pričelo se bo ob 20. uri, ko bo svoja vrata na stežaj odprla že tradicionalna »Kuhna na ulci«, ki bo v petkovem večeru gostila lokalne kuharske mojstre. Sicer pa bo prvo dejanje nocojšnjega velikega odra pripadlo športnikom, natančneje pohodnikom »Marša v Bresce«, ki so v sredinem jutru pričeli z več kot 100 km dolgo potjo iz Ljubljane do Brežic. Pričakali jih bomo z prvo pomočjo za žulje, ohlajeno pijačo in seveda bučnim aplavzom.

Ob 21. uri pa bo festival pričel tudi z glasbeno zgodbo glavnega prizorišča. Nuša Derenda že tretje leto zapored gosti »Poletni večer z Nušo in Legendami«, tokrat je v Brežice povabila resnično legendo Mojmirja Sepeta, pa Tomaža Domicelja in tokrat najmlajšo »legendico« Evo Boto. A večera s tem še nikakor ne bo konec. Za tokratno vročico petkove noči bo namreč poskrbela hrvaška zasedba Jinx, ki s svojimi starimi in novimi hiti vedno dodobra razgiba brežiško publiko. In verjamemo, da se izjema ne bo zgodila niti nocoj.

Že jutri pa najprej vabljeni na Škratjo čarovnijo za najmlajše. Ta se bo ob 9. uri pričela odvijati v brežiškem parku, njen glavni gost pa bo Ribič Pepe. V sobotnem večeru bomo tekli s Primožem Kozmusom, uživali v dobrotah Kuhne na ulci, ritmih Alye in evforiji Parnega Valjka. Vabljeni – vstopnine ni! Več o programu na www.bmm.si.

Simona Potočar
Eventus Produkcija

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava