DL: Parkiranje ob stadionu Portoval

30.6.2016 | 13:50

Foto: arhiv

Foto: arhiv

DL: Parkiranje ob stadionu Portoval

Sonja iz Novega mesta se vsakodnevno sprehaja mimo otroškega igrišča ob stadionu na Portovalu in jo zelo motijo avtomobili, ki so parkirani na makadamski poti ob igrišču in nad njim, čeprav so označena parkirišča večino časa nezasedena. »Tam je tudi znak, ki prepoveduje parkiranje. Zanima me, ali je parkiranje prepovedano ves čas ali le ob določenih urah,« sprašuje Sonja, mi pa smo občinsko redarstvo in inšpektorat še vprašali, ali so v zadnjem času kaj nadzirali mirujoči promet v tem delu mesta.

Z novomeške občine so nam odgovorili, da znak, ki prepoveduje parkiranje na makadamskem delu poti ob stadionu pri Portovalu, seveda velja ves čas. »Mirujoči promet v tem delu redno preverjajo mestni redarji. Zaradi kršitve prometnega znaka, ki prepoveduje parkiranje, je bilo lani obravnavanih 67 kršitev, letos pa tri,« še sporočajo z občine. Očitno bo treba izdati še kak plačilni nalog, preden se bo prepoved resnično prijela.

Članek je bil objavljen v 12. številki Dolenjskega lista 24. marca 2016 v rubriki HALO, tukaj bralec Dolenjca!

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (2)

30.6.2016Oceni Jan 

Ne vem kaj redarji delajo med delovnim časom, ampak ob stadionu bi lahko vsak dan napisali toliko kazni, kot so jih lani v celem letu.

1.7.2016Oceni očka 

kater butalc se je pa spomnu navozit skale okoli igrišča z umetno travo? ko imajo malčki tam tekmo, ni kje parkirati in ker se dogaja da naenkrat igra okoli 50 otrok, je zadeva neprijetna... un furglovž pri stadionu je premajhen, tuš ima parkirišča za svoje stranke... zgleda kot da gre spet za podjebavanje ki si ga športni zanesenjaki delijo med seboj?

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava