Uspehi plesalcev/tekmovalcev PD Imani

30.6.2016 | 10:05

Uspehi plesalcev/tekmovalcev PD Imani
Uspehi plesalcev/tekmovalcev PD Imani
Uspehi plesalcev/tekmovalcev PD Imani

V soboto in nedeljo, 25. in 26. 6. 2016, smo ljubitelji plesa spodbujali tekmovalce na SKUPNEM DRŽAVNEM PRVENSTVU VSEH SEKCIJ PLESNE ZVEZE SLOVENIJE, ki je potekalo od 18. 6. do 26. 6. 2016 v Športni dvorani v Medvodah. V plesnem vrhuncu leta se je v vseh plesno-tekmovalnih zvrsteh in disciplinah zvrstilo preko 2.500 tekmovalcev iz 60. slovenskih klubov/društev.

Naše tekmovalce (skupaj jih je bilo 26),  je spremljalo in spodbujalo zelo veliko staršev in ostalih članov družin, z željo, da odplešejo plesne točke po svojih najboljših močeh in dosežejo čim boljše rezultate in uspelo jim je doseči odlične. V dveh disciplinah smo se uvrstili v finale državnega prvenstva, in sicer:

- v disciplini HIP HOP DUO mladinci sta pod trenerskim vodstvom Jerneje Rožman, plesalki Tjaša Oštir in Tjaša Zupanc v hudi konkurenci izmed 40. parov osvojili izjemno 6. mesto,

- Amadea Konc in Hana Vrhovšek pa sta prav tako v disciplini HIP HOP DUO mladinci pod trenerskim vodstvom Jerneje Rožman osvojili 30. mesto.

- prav tako so si  finale priplesali plesalci HIP HOP FORMACIJE mladinci pod trenerskim vodstvom Sama Marinča so osvojili odlično 7. mesto. V formaciji je plesalo 24 plesalcev in sicer: Ema Arnšek, Nana Bedek, Ana Bucalo, Tara Dominika Les, Deja Gabron, Nika Jerončič, Amadea Konc, Tinkara Kozole, Hana Lopatič, Paula Malus, Vanja Maurano, Lea Motoh, Tjaša Oštir, Ula Oštir, Lana Pezdirc, Alja Poldan, Laura Pucelj, Zala Roguljič, Živa Strgar, Karin Šuler, Hana Urek, Lita Ana Uršič, Hana Vrhovšek, Tjaša Zupanc.

- v hudi konkurenci 80. plesalk sta v disciplini HIP HOP SOLO mladinke, pod trenerskim vodstvom Jerneje Rožman plesalki Tjaša Zupanc in Tjaša Oštir osvojili 19. mesto in 22. mesto;

- v disciplini HIP HOP DUO člani sta si plesalki Simona Bortek in Mojca Svetina priplesali 22. mesto;

- v disciplini HIP HOP MALE SKUPINE mladinci si je skupina »URBAN CHICKS« pod trenerskim vodstvom Sama Marinča, v sestavi plesalk:  Nane Bedek, Amadee Konc, Hane Lopatič, Vanje Maurano, Ule Oštir, Alje Poldan in Hane Vrhovšek, priplesala 13. mesto, mala skupina »7 SUPERSTARS« pod trenerskim vodstvom Jerneje Rožman pa 22. mesto. V skupini so plesale: Ana Bucalo, Tara Dominika Les, Deja Gabron, Tinkara Kozole, Paula Malus, Karin Šuler in Lita Ana Uršič.

Minuli teden pa nas je še zelo razveselila novica o uspehu naših plesalk in učiteljic iz sekcije sodobni ples, ki je prispela s strani JSKD Ljubljana. Državna selektorica Andreja Kopač je za državno plesno revijo PIKA MIGA 2016, mini festival otroških plesnih skupin, ki bo oktobra 2016, izbrala miniaturo z naslovom POZABLJENE LUTKE, ki jo plešejo plesalke Sodobnega plesa 1b, v koreografiji in pod mentorstvom Sare Levičar.  Za državno plesno srečanje, festival plesne ustvarjalnosti mladih ŽIVA 2016 (november 2016) pa je izbrala miniaturo z naslovom NEUSTAVLJIVOST, duet plesalk Veronike Strnad in Eme Zevnik, pod mentorskim vodstvom Eni Vesović. Tako se je zlatemu in dvema srebrnima priznanjema iz državnega tekmovanja OPUSa-1 ter dvema srebrnima priznanjema iz regijske revije plesnih skupin Dolenjske, Bele Krajine in Posavja pridružila še udeležba na dveh državnih plesnih srečanjih, PIKA MIGA in ŽIVA 2016.

Z nastopi in tekmovanji smo v tem več kot uspešnem šolskem letu zaključili. Plesalci in učitelji gredo na zaslužene počitnice,vendar ne bo minilo veliko časa, ko bodo eden drugega že pošteno pogrešali in odštevali dneve do novega šolskega/plesnega leta J

Vir : PD Imani
Foto: nekaj fotografij iz državnega prvenstva

Galerija

_u (1)
_u (10)
_u (11)
_u (12)
_u (13)
_u (14)
_u (15)
_u (16)
_u (17)
_u (18)
_u (19)
_u (2)
_u (20)
_u (21)
_u (22)
_u (23)
_u (3)
_u (4)
_u (5)
_u (6)
_u (7)
_u (8)
_u (9)
_u

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava