Na ''Brežice, moje mesto'' drevi Ditka, zatem prihaja zabave poln vikend

29.6.2016 | 09:15

Na ''Brežice, moje mesto'' drevi Ditka, zatem prihaja zabave poln vikend
Na ''Brežice, moje mesto'' drevi Ditka, zatem prihaja zabave poln vikend
Na ''Brežice, moje mesto'' drevi Ditka, zatem prihaja zabave poln vikend

Sedaj gre zares! Danes se bodo iz Ljubljane na več kot 100 km dolgo pot "domov" najprej pognali najpogumnejši pohodniki "Marša v Bresce", že današnji večer pa bo postregel tudi z glasbenim uvodom v pestro vikend dogajanje festivala "Brežice, moje mesto". Na poletni terasi pred Mestno hišo Brežice bo namreč ob 21. uri nastopila Ditka.

Mlado pevko, kitaristko in komponistko gotovo poznate po njenem največjem hitu "Ne bodi kot drugi", na tokratnem akustičnem koncertu pa se bo predstavila s pestrim naborom glasbe - vse od uglasbene poezije, avtorske glasbe in do vsem dobro znanih svetovnih uspešnic.

Sicer pa je pred vrati že tudi izjemno vikend dogajanje. V petkovem večeru ste vabljeni na "Poletni večer z Nušo in Legendami"; Nuša Derenda je tokrat v goste povabila Mojmirja Sepeta, Tomaža Domicelja in Evo Boto ter na koncert hrvaške zasedbe Jinx. Tekom večera bo za lakoto na prizorišču skrbela "Kuhna na Ulci"; v petek z lokalnimi ponudniki, v soboto pa že od 17. ure dalje s kuharskimi mojstri izven posavskih meja. Med njimi gre gotovo izpostaviti absolutnega favorita slovenske kulinarike Janeza Bratovža, Galerijo okusov ter Hišo Raduha. Na kulinarično razvajanje pa vse obiskovalce tudi letos vabi glavna Masteršefica Andja Marić!

In že smo zakorakali v sobotno dogajanje, ki ga bomo otvorili s "Škratjo čarovnijo" v mestnem parku. Ta je namenjena predvsem najmlajšim obiskovalcem festivala, letošnji najbolj poseben gost pa bo nedvomno Ribič Pepe. Na svoj račun boste isti dan prišli tudi športniki - tekači, saj bomo tudi tokrat tekli z olimpijskim in svetovnim prvakom Primožem Kozmusom. Na tek se še vedno lahko prijavite, zato pohitite; razpoložljivi trasi za rekreativce merita 3,3 km in 10 km, svojo progo pa bodo kot vsako leto imeli tudi otroci. Novost letošnje tekaške zgodbe pa je, da je med prijavljenimi na tek že tudi sam Primož Kozmus. Vam ga bo uspelo prehiteti? Veliki oder glavnega (novega!) prizorišča bomo otvorili ob 21. uri, ko bo na njem zapela Alya, že dve uri kasneje pa bodo Brežice osvajali največji "Parni Valjak". Obeta se nam torej izjemno glasbeno dogajanje največjega posavskega festivala, ki ga bo v sobotno noč zapeljal tudi DJ Sasha Barthezz.

Tradicionalno bo dogajanje sklenil nedeljski Shooder Jam(a) na Borštu. Vodne aktivnosti bodo tudi tokrat povezane s SUPanjem, ravnotežje boste lahko lovili na surf deskah, poležavali na vodnih napihljivih blazinah, se popeljali s kajaki ali poleteli na wakeboardu, popeljali pa se boste lahko tudi z intervencijskim plovilom CZ Občine Brežice. Poskrbljeno bo tudi za dogajanje na suhem, osvežilno pijačo in slastne prigrizke.Preprosto vabljeni VSI!

Vsi dogodki so vstopnine prosti.

Simona Potočar, PR BMM 2016

Galerija

_v (1)
_v (2)
_v (3)
_v (4)
_v

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava