Učenci Osnovne šole Krmelj razbijali stereotipe o beguncih in migrantih

29.6.2016 | 08:15

Učenci Osnovne šole Krmelj razbijali stereotipe o beguncih in migrantih

Učenci Osnovne šole Krmelj so na delavnicah projekta Body COOLturen, ki ga izvaja UNICEF Slovenija, pokazali, da je edino pravo in 'cool' sprejemanje vsakega posameznika, ne glede na njegov videz ter kulturno, religiozno in etnično ozadje.

Mnogi otroci na begu pred vojno in preganjanji so na poti do boljše prihodnosti prečkali Slovenijo, nekateri so pri nas zaprosili za mednarodno zaščito - azil. UNICEF že od začetka prihajanja migrantov v Slovenijo na terenu izvaja različne aktivnosti za otroke v sprejemnih in nastanitvenih centrih, obenem pa se bori za spremembe v razmišljanju slovenske javnosti.

Si predstavljate, da bi na svetu obstajala le ena pesem, en jezik, en stil oblačenja …? Raznolikost nas bogati in nam daje priložnost za lasten razvoj. »Glavni cilj projekta je, da pri mladih razblinimo strah pred tujci in jih spodbudimo, da bodo v druženju z ljudmi z drugačnim kulturnim, etničnim ali verskim ozadjem videli izziv za lasten razvoj,« je povedala Ana Pšenica iz UNICEF-a Slovenija, ki izvaja delavnice v okviru projekta Body COOLturen za učence tretje triade in srednješolce po vsej Sloveniji.

Učenci Osnovne šole Krmelj so se prek delavnic bolje seznanili z vzroki za preseljevanje v sodobnem času, informacijami in primeri s terena o kršenju pravic otrok in mladih.

Projekt Body COOLturen izvaja UNICEF Slovenija v šolah po vsej Sloveniji, s sofinanciranjem Urada Vlade RS za Komuniciranje.

T. J.

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (2)

29.6.2016–1     + (0)     – (1)     Oceni cigumigu 

se stinjam z napisanim, bi pa samo še dodal: edino pravo in 'cool' je sprejemanje vsakega posameznika, ne glede na njegov videz ter kulturno, religiozno in etnično ozadje ... ki tudi sam sprejema vsakega posameznika, ne glede na njegov videz ter kulturno, rligiozno in etnično ozadje, ima dobre namene do avtohtonega naroda, ni škodoželen, maščevalen, si želi mir in v tem duhu tudi vzgaja otroke. Ja, taki so res dobrodošli in našo družbo bogatijo. Vse ostalo pa: marš nazaj.

29.6.2016Oceni cigumigu 

Ker bi rad dobil plus od tistega, ki mi je zgoraj dal minus, napišem takole: edino pravo in 'cool' je sprejemanje vsakega posameznika, ne glede na njegov videz ter kulturno, religiozno in etnično ozadje ... ki sam ne sprejema vsakega posameznika, ne glede na njegov videz ter kulturno, rligiozno in etnično ozadje, ima slabe namene do avtohtonega naroda, je škodoželen, maščevalen, si ne želi miru in v tem duhu tudi vzgaja otroke. Tako, očitno bo to boljše....????

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava