Župančičeva bralna značka v DSO Črnomelj

28.6.2016 | 12:15

Župančičeva bralna značka v DSO Črnomelj

V sredo, 22. junija 2016, se je v Domu starejših občanov Črnomelj odvijal zanimiv dogodek. Knjižnica Črnomelj je v sodelovanju z Domom starejših občanov pripravila zaključek prve sezone Župančičeve bralne značke za odrasle.

Sodelovanje se je pričelo z bralnimi uricami, ki so potekale vsako prvo sredo v mesecu in so bile tematsko obarvane. Po dvomesečnem premoru – julija in avgusta, smo se ponovno zbrali in nadaljevali s srečanji. Bralne urice pa smo oktobra nadgradili z bralno značko za odrasle. Poimenovali smo jo po našem rojaku, pesniku Otonu Župančiču. Za bralno značko smo se odločili zato, ker je branje pomembna dejavnost starostnikov, ker je branje odlična prostočasna dejavnost, ker na ta način obujamo spomine na branje iz šolskih dni in predvsem, zaradi bralnega užitka in seveda, kar je najbolj pomembno, zaradi druženja.

Pesnik Tone Pavček v svoji pesmi dejal: «Brati pomeni početi podvige, brati je možno marsikaj. Recimo: grozdje in fige in knjige in med brati še kaj.« Tako smo tudi mi na naših srečanjih imeli podvige, jedli fige in marsikaj brali. Na vsakem srečanju se nas je zbrala velika družina ljubiteljev knjig in branja, kar 18. V zahvalo za sodelovanje pri bralni znački, je vsak udeleženec prejel priznanje in knjižno kazalko.

Prireditev je s svojim nastopom popestril ljudski pevec, godec, zbiralec in zapisovalec ljudskega izročila, g. Janez Pezdirec.

Knjižnica Črnomelj

Galerija

_dom (1)
_dom (2)
_dom (3)
_dom (4)
_dom (5)
_dom (6)
_dom (7)
_dom

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava