Praznik Občine Trebnje: Slavnostna seja občinskega sveta in prižig kresa

28.6.2016 | 10:15

Praznik Občine Trebnje: Slavnostna seja občinskega sveta in prižig kresa
Praznik Občine Trebnje: Slavnostna seja občinskega sveta in prižig kresa

V Kulturnem domu Dobrnič smo v četrtek, 23. 6. 2016, obeležili slavnostno sejo občinskega sveta Občine Trebnje. S pomočjo JSKD OI Trebnje, številnih lokalnih društev in posameznikov, smo v polni dvorani Kulturnega doma Dobrnič podelili priznanja najprizadevnejšim v našem prostoru ter ponovno dokazali, da smo skupaj močnejši.

V uvodnem delu nas je pozdravil župan občine Trebnje Alojzij Kastelic ter poudaril pomen tesnega sodelovanja in povezovanja vseh nas, saj je to edina pot, ki vodi k napredku in razvoju v naši občini. Svoje spomine na Dobrnič nam je podal častni občan dr. Mihael Japelj ter izpovedal svojo ljubezen do kraja, v katerem je preživel kar nekaj svojega življenja. Z nami je bil tudi evropski poslanec in častni občan Občine Trebnje Lojze Peterle, rojen v Trebnjem. Podprl je izjave našega župana g. Alojzija Kastelica ter izrazil željo, da naša država še naprej ostane svobodna in demokratična. Slovenci imamo marsikaj pokazati in ponuditi Evropi, kar pa nam lahko uspe le z združenimi močmi.  

Priznanja občine Trebnje so prejeli:

Darja Korelec za izjemen prispevek na področju mažoretne dejavnosti, spodbujanje mladih k aktivnemu športnemu in kulturnemu udejstvovanju ter delo za skupno dobro in s tem pomemben prispevek k prepoznavnosti Občine Trebnje.

Luka Bregar za predano in uspešno delo na področju mladine in razvoja turizma, za izjemen prispevek pri organizaciji številnih dogodkov in s k dvigu prepoznavnosti in ugleda občine Trebnje.

Lovro Hren za izjemne zasluge pri organiziranju skupnega delovanja gasilske in zdravstvene službe v sistemu zaščite in reševanja.

Lovska družina Trebnje ob 70-letnici neprekinjenega in uspešnega delovanja za izjemen prispevek na področju ohranjanja in skrbi za naravno dediščino, sodelovanje pri akcijah za boljše in lepše življenjsko okolje ter prenašanje znanja na mlajše.

Mešani pevski zbor Kres Čatež – sekcija KUD Popotovanje Frana Levstika Čatež za izjemen prispevek na področju pevske dejavnosti in s tem za pomemben prispevek k prepoznavnosti in ugledu občine Trebnje.

PGD Zagorica pri Velikem Gabru ob 60-letnici uspešnega aktivnega delovanja v lokalnem okolju ter za prispevek k prepoznavnosti občine Trebnje.

Plaketo Občine Trebnje so prejeli:

Francka Kužnik za življenjsko delo v humanitarni organizaciji Rdeči križ Slovenije, za nesebično razdajanje ljudem in za druge izjemne uspe, s katerimi je pomembno prispevala k razvoju in ugledu občine Trebnje.

Leon Lobe za dolgoletno predano delo na področju športa, prostovoljstva in kulture, za izjemen posluh za sočloveka, za neprecenljiv prispevek k razvoju kraja in dvig prepoznavnosti občine Trebnje.

KUD Ivan Cankar Velika Loka za dolgoletno prizadevanje za kulturni utrip v kraju, za izjemen prispevek k spodbujanju mladih h kulturnemu udejstvovanju in za dvig prepoznavnosti občine Trebnje.

Priznanje Častni občan Občine Trebnje je prejel:

Silvester Prpar za izjemen prispevek k razvoju lokalne skupnosti, za skrb za celovit razvoj občine in dvig ugleda ter prepoznavnosti občine Trebnje.

Za prijetno glasbeno vzdušje na slavnostni seji, ki jo je povezovala Petra Krnc, so poskrbeli učenci in mentorji Glasbena šole Trebnje, Podružnična šola Dobrnič, Kulturno-turistično društvo Dobrnič in njegova sekcija Ženski pevski zbor, posebno dobrodošlico nagrajencem in obiskovalcem pa je pripravil Občinski pihalni orkester Trebnje s trebanjskimi mažoretami. Sledilo je neformalno druženje s prižigom kresa in kulturnim programom, v katerem so sodelovali Pevski zbor vinogradnikov Lisec Dobrnič, Mešani pevski zbor Kres Čatež, pritrkovalci Župnije Dobrnič, Marko Šušteršič trio, PGD Dobrnič, Konjerejsko društvo Trebnje, DV “Lisec” Dobrnič in DPŽ Tavžentroža.

Občinska uprava Občine Trebnje

Galerija

_slika 1 (01)
_slika 1 (02)
_slika 1 (03)
_slika 1 (04)
_slika 1 (05)
_slika 1 (06)
_slika 1 (07)
_slika 1 (08)
_slika 1 (09)
_slika 1 (10)
_slika 1 (11)
_slika 1

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava