Na DP v hip hopu manjkal kanček športne sreče

28.6.2016 | 08:15

Na DP v hip hopu manjkal kanček športne sreče
Na DP v hip hopu manjkal kanček športne sreče

V soboto, 25., in nedeljo, 26. junija 2016, je potekalo še sklepno dejanje letošnjega državnega prvenstva Plesne zveze Slovenije. Zadnja dva dneva sta bila skoraj v celoti namenjena najštevilčnejši plesni zvrsti hip hopu. Iz Plesnega kluba Lukec se je prvenstva v hip hop disciplini udeležilo 19 plesalcev.

Med članskimi solistkami je nastopila Dea Micić, ki je uspešno prestala predtekmovanje in se uvrstila v 1/4 finale, kjer pa se je mogla zadovoljiti s končnim 18. mestom. Med članskimi solisti je nastopil Mark Gerjevič, ki je tekmovanje zaključil žal tik pred finalom na 8. mestu.

Prav tako je malo športne sreče zmanjkalo mladinskim plesalcem, ki so tekmovali v kategoriji formacij in malih skupin. Mala skupina Madness v sestavi Maša Tekavčič, Maja Koretič Urbanč, Eva Krošelj, Ana Jurman, Zoija Hana Kozole, Korina Vintar in Koni Kerin je v izjemni konkurenci 23 malih skupin zaključila prvenstvo tik pred finalom na 8. mestu. V istoimenski formaciji so poleg omenjenih plesalk zaplesale še Kaja Dobrovnik, Valentina Pirc, Stella Resnik, Nika Gradišek, Laura Ivanšek, Nina Škoberne, Maruša Grmšek, Nina Kelhar, Ana Škoberne in Kiara Kerin in si prav tako priplesale nehvaležno 8. mesto, ki je prav tako bilo tik za finalnimi formacijami. V juniju je naše mladinske plesalke spremljalo tudi nekaj smole s poškodbami zaradi katerih plesalki Neja Tomše in Saša Oblak žal nista mogli nastopati na državnem prvenstvu. Tudi slovenski mladinski plesalci hip hopa sodijo v sam evropski in svetovni vrh in kar nekaj skupin, ki so bili finalisti minulega evropskega prvenstva, se je uvrstilo tik pred naše skupine zato smo kljub temu, da so ostale brez finalnega nastopa, lahko izjemno zadovoljni in ponosni na klubski podmladek v kategoriji hip hopa.

Iskrene čestitke dekletom za marljivost in srčno predanost plesu in s takšnim odnosom je pred vami zagotovo še plesna pot z mnogimi uspehi. Vse pohvale in velika zahvala pa gre tudi trenerju hip hop plesalcev Mihi Pozniču, ki odlično skrbi za razvoj in napredek hip hop plesalcev PK Lukec.

S tem je uradno tudi zaključena še ena plesna sezona o kateri lahko govorimo o samih presežkih, saj so Lukčevi plesalci v Krško pripeljali naslov svetovnih prvakov, 6 naslovov državnih prvakov in mnoge mednarodne festivalske uspehe iz Novega Sada, Laškega, Lignana in Beograda. Plesalci sedaj odhajajo na zaslužene počitnice od septembra dalje pa bomo skupaj kovali pot do novih uspehov in zmag.

Sebastijan Vodla,
strokovni vodja programov

Galerija

_z (1)
_z (10)
_z (11)
_z (12)
_z (13)
_z (14)
_z (2)
_z (3)
_z (4)
_z (5)
_z (6)
_z (7)
_z (8)
_z (9)
_z

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava