Poletne sanje – državna proslava in zaključna prireditev šolskega leta na OŠ Trebnje

27.6.2016 | 10:25

Poletne sanje – državna proslava in zaključna prireditev šolskega leta na OŠ Trebnje

V četrtek, 23. junija 2016, smo na Osnovni šoli Trebnje obeležili 25. obletnico razglasitve samostojne in neodvisne države Republike Slovenije, hkrati pa smo pripravili tudi zaključno prireditev ob koncu šolskega leta 2015/16.

V kulturnem programu so častniki Slovenske vojske ob himni Slovenske vojske z naslovom Naprej, zastava Slave! svečano prinesli slovensko zastavo, ki so jo razobesili ob intonaciji slovenske himne. V recitacijah domoljubnih verzov pesnikov Simona Jenka, Karla Destovnika - Kajuha in Vide Brestove so učenci prikazali vizionarstvo književnikov, ki so napovedovali svobodno in neodvisno državo Slovenijo. Ob posnetku lepot in znamenitosti Slovenije, ki jih je ogrozila vojna za domovino, je marsikomu v dvorani zastal dih. V svojem govoru je nato ravnatelj šole Rado Kostrevc obudil osebni spomini na prelomne trenutke v slovenski zgodovini, pomembnost dogajanja pred samo razglasitvijo neodvisnosti in po njej pa je poudaril tudi župan Občine Trebnje Alojzij Kastelic.

Kulturni program so z glasbo popestrili pianistka Metka Strahinič, učenka Glasbene šole Trebnje iz razreda učiteljice Katje Činč, in združeni zbori centralne šole ter podružničnih šol iz Šentlovrenca in Dobrniča, ki so jih vodili zborovodje Jožica Stanič, Uroš Primc, Bojana Kastigar in Stanka Zaletelj.

V plesnih točkah pod mentorstvom Anje Rojc in Mojce Pekolj ter Arijane Novak in Urške Barle so se nam predstavili učenci 1. triade, družbo pa so jim delale tudi lutke.

Preden bi se povsem predali počitnicam, je bilo potrebno izpostaviti tudi učence, ki so se v letošnjem šolskem letu še posebej izkazali na državnih tekmovanjih. To je napovedal recitator Valentin Zaletel. Tekmovalcem so mentorji podelili priznanja, ravnatelj pa knjižne nagrade.

Praznične dni je potrebno proslaviti s pesmijo. Gledalce sta v počitnice zato popeljala Filip Strahinič in Nastja Smolič, s petjem združenih zborov pa se je zaključna prireditev šolskega leta 2015/16 z naslovom Poletne sanje tudi končala.

M. O.

Galerija

_u (1)
_u (2)
_u (3)
_u (4)
_u (5)
_u

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava