11. kolesarski maraton po Mirnski dolini - tudi v dežju in toči

27.6.2016 | 11:15

11. kolesarski maraton po Mirnski dolini - tudi v dežju in toči

V soboto, 25.6.2016, je kolesarski klub Dolenjska balanca v Mokronogu organiziral svoj 11. kolesarski Maraton po Mirnski dolini. Za letos so si zadali tri proge, veliki maraton v dolžini 51 km, mali maraton v dolžini 32 in družinski maraton v dolžini 12 km. Vse tri trase so potekale po dolini reke Mirne in Temenice ter po okoliških gričih. Maraton je bil izpeljan po zanimivih krajih Mirnske doline in njihovih znamenitostih. Letos jim je vreme malce ponagajalo, saj je kolesarje med kolesarjenjem zmotil dež in tudi toča. Vsi udeleženci so po zaključku prejeli spominsko medaljo, kolesarske nogavičke, rutico in zapestni trak organizatorja, pijačo na okrepčevalnicah ter malico. Po končanem maratonu so izžrebali lepe nagrade ter dve glavni nagradi: polet z balonom in baterijsko nahrbtno škropilnico.

Podžupan Občine Mokronog Trebelno Franci Glušič je podelil pokale. Pokal za najstarejšega kolesarja je prejel Danilo Pečnik, 86-letni kolesar iz Brežic, član Rekreativnega kolesarskega društva Krško, pokal za najmlajšo udeleženko je prejela šestletna Luna Samide Rot, pokal za najštevilčnejšo ekipo so prejeli kolesarji iz Rekreativno kolesarskega društva Krško. Najštevilčnejša družina na maratonu pa je bila družina Miklavčič. Kolesarski klub Dolenjska Balanca se vsem udeležencem 11. Kolesarskega maratona po Mirnski dolini iskreno zahvaljuje, ki so s svojo udeležbo kljub napovedanemu slabemu vremenu in mokri trasi, premraženi popestrili prireditev ter vsem, ki so s svojim delom pripomogli, da je prireditev uspela.

Zahvaljujejo se tudi vsem sponzorjem, ki jim pomagajo, da lahko prireditve izpeljejo.

Vsem kolesarkam in kolesarjem želijo še veliko varno prevoženih kilometrov in obilo kolesarskih užitkov, sponzorjem pa veliko poslovnih uspehov.

Mitja Sluga

Galerija

_v (1)
_v (2)
_v (3)
_v

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava