Nagradni izlet v Zagreb

26.6.2016 | 08:50

Nagradni izlet v Zagreb

V torek, 14. 6. 2016, je šolski sklad OŠ dr.Jožeta Toporišiča Dobova organiziral nagradni izlet za učence od 1.do 9.razreda, ki so v tekočem šolskem letu izkazali posebno znanje ter za vse fair play učence.

Z avtobusom smo se ob 11.30 uri odpeljali v Zagreb na ogled Tehniškega muzeja in planetarija. Ko smo prišli v muzej, smo najprej odšli v manjšo dvorano, kjer nam je vodič govoril o izumih Nikole Tesle in skupaj smo naredili več različnih poskusov z elektriko. Zatem smo se razdelili v dve skupini. Naša skupina si je ogledala razvoj različnih vrst energije, različne vrste pogonskih motorjev, izvedeli smo tudi nekaj o rudarjih in njihovem delu ter si ogledali rudnik. Nato smo odšli na ogled starih avtomobilov, motorjev, koles, vlakov, letal, kočij in ladij. Po ogledu smo odšli v planetarij, kjer smo imeli predavanje o ozvezdjih, planetih, ki jih lahko vidimo s prostim očesom in o tem, kako se spreminjajo položaji ozvezdij glede na letne čase. S tem smo zaključili ogled muzeja in se z avtobusom odpeljali v bljižnji McDonald´s, nato pa nazaj v Dobovo.

Na nagradnem izletu sem se imela lepo. Naučila sem se veliko novega o elektriki, različnih vrstah energije in videla veliko zanimivih starih prevoznih sredstev. Najbolj zanimiva pa mi je bila predstavitev planetarija.

Urša Nakani, 6.razred
OŠ dr. Jožeta Toporišiča Dobova

Galerija

_Nagradni izlet (1)
_Nagradni izlet (2)
_Nagradni izlet (3)
_Nagradni izlet (4)
_Nagradni izlet (5)
_Nagradni izlet (6)
_Nagradni izlet (7)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava