V projektu Ohranimo čisto okolje sodelovalo čez 3000 otrok

26.6.2016 | 09:40

Zmagovalni 6.a razred OŠ  Cerklje pri Krki

Zmagovalni 6.a razred OŠ  Cerklje pri Krki

Med sedmimi razredi je zmagal 7. a razred OŠ  Dobova

Med sedmimi razredi je zmagal 7. a razred OŠ  Dobova

V Javnem podjetju Komunala Brežice, ki velja za eno najbolj inovativnih komunalnih podjetij pri nas, veliko pozornosti namenjajo okoljskemu ozaveščanju predšolskih in osnovnošolskih otrok. Tudi letos so tako pripravili ekološki projekt Ohranimo čisto okolje, ki so ga sicer prvič izvedli v lanskem šolskem letu. Projekt se je zaključil z Eko kvizom za 6. in 7. razrede v šestih brežiških osnovnih šolah – zmagovalna razreda sta 6. a z OŠ Cerklje ob Krki in 7. a z OŠ Dobova, ki za nagrado prejmeta celodnevno vstopnico za bazen in pico za vse tekmovalce.

»V okviru projekta smo letos obiskali vseh 9 osnovnih šol in vrtcev ter 58 oddelkov v Občini Brežice. Rezultati vseh aktivnosti kažejo, da smo več kot uspešni, saj vsako leto sodeluje več otrok – letos že več kot 3.000,« je povedal Aleksander Zupančič, direktor Komunale Brežice. Otroci se na delavnicah in predavanjih seznanjajo z različnimi vrstami odpadkov in njihovo potjo od nastanka do odpada, o pomenu kompostiranja, pitne vode in ponovne uporabe stvari. V Komunali Brežice so se prvi med komunalnimi podjetji sistematično in sistemsko vključili v učni proces – vse aktivnosti so oblikovali pedagoško, jih vključili v letni učni načrt in poskrbeli za izdelavo učnega gradiva ter uvedbo letnega preizkusa znanja na ravni vseh šol v občini.

Med aktivnostmi, ki so jih izvedli v okviru projekta, je izpostavil še okrasitev novoletne smreke z recikliranimi okraski, pri kateri so sodelovali vsi vrtci in vse osnovne šole v občini. »V sodelovanju z Vrtcem Mavrica in OŠ Brežice smo izdali eko uganke in obdarili vse predšolske otroke v občini Brežice, izvedli smo natečaj Življenje brez vode, v katerem je sodelovalo 110 otrok, in pripravili vrsto aktivnosti ob svetovnih dnevih voda in Zemlje,« je še povedal Aleksander Zupančič.

Petra Grajžl
vodja sektorja splošnih služb

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava