namig za premik

Meditacija za razcvet slovenske pokrajine, Glavni trg 24

13.6.2016 | 18:00

»Sočna zemlja sem, rodovitna do zadnjega diha obstojnosti. Kot sveža, pravkar zorana njiva, prst, ki mehko med rokami polzi. Vsa razgaljena, do zadnjih globin pripravljena, da posrkam vase seme ljubezni, srčnosti.«

Tokratna meditacija je namenjena še bolj poglobljenim vizijam naše pokrajine, srčni povezavi z mamo naravo. Kdorkoli pride v raj pod Triglavom, se začudi lepoti naše dežele. Nič kolikokrat so mi tujci dejali, kako polni življenja so naši gozdovi, kako čarobna je naša pokrajina, koliko živosti je v naših skalah … Da bi v polnosti začutili in prinesli na površje moč naše rodne grudi, povabimo svoja srca na meditacijo za razcvet slovenske pokrajine.

Pridimo in začutimo starodavno resnico našega obstoja. Predajmo se vizijam lepote in rodovitnosti slovenske pokrajine ter si jih dovolimo uresničiti. Povabimo v svoja življenja ljubezen bitij svetlobe, predvsem pa odprimo naša srca in pošljimo obilje vsega dobrega na vse strani sveta.

KJE: Novo mesto, Glavni trg 24, Tempelj POT SRCA

KDAJ: ponedeljek, 13.06.16, ob 18.00 uri

CENA: prostovoljni prispevki

PRIJAVA: milena.matko@siol.net

PRIPRAVA NA MEDITACIJO: začutimo in zapišimo ali narišimo, kakšno pokrajino si želimo, kašne naj bodo naše vodne površine, kaj naj sadimo na slovenski zemlji, kako cvetoča in zelena naj bodo naša naselja, kako čist zrak bi radi vdihovali …

Meditacija je v osnovi namenjena temu, da se umirimo in povežemo s sabo, da začutimo sporočila svoje duše. Načinov meditiranja je nešteto. Nekateri meditativno stanje najlažje dosežemo v popolni tišini zaprtega prostora, sedeč v lotosovem položaju. Drugi enako stanje doživimo med prijetnim sprehodom v naravi ali poslušanjem umirjene glasbe, izvajanjem joge, umetniškim ustvarjanjem, delom na vrtu ali ukvarjanjem s katerokoli drugo dejavnostjo, ki nas vodi v stanje notranje umiritve in sprostitve.

Meditacija, ki jo izvajam, je vodena in okvirno traja 60 min. Na začetku se čim bolj udobno usedemo ali uležemo na tla, zapremo oči ter vsaj nekajkrat globoko vdihnemo in izdihnemo, da sprostimo svoje misli in telo. Sledi prepuščanje zvokom glasbe, na kar vas z besedami vodim skozi proces.

Dobrodošli tudi vaši znanci, prijatelji in vsi ljudje srčnosti.

‹ nazaj