V Padežu je pokalo

31.5.2016 | 13:20

 V Padežu je pokalo
 V Padežu je pokalo

Lovska družina Padež je v nedeljo, 29.5.2016, organizirala strelsko tekmo v lovski kombinaciji (A-trap in MK). Tekma je bila organizirana na avtomatiziranem strelišču pri lovski koči Padež. Tekme se je udeležilo osem strelskih ekip oziroma šestintrideset strelcev, ki so tekmovali v različnih kategorijah: ekipno, posamično, izvedeno pa je bilo tudi tekmovanje v kategoriji veteranov, ter fair-play.

Priprave na tekmovanje so se tako kot v preteklih letih izvajale več mesecev. Na sestankih upravnega odbora smo sprejeli vrsto organizacijskih in varnostnih ukrepov, kjer smo posameznike zadolžili za izpeljavo posameznih pripravljalnih aktivnosti, kot tudi zadolžitve za posamezno področje na sami strelski tekmi. Pri tem so nam prav prišle tudi izkušnje iz tekem, ki smo jih organizirali v preteklih letih.

Tekma je potekala v prijetnem vzdušju, brez zastojev in pa predvsem varno, za kar je bilo poskrbljeno s primernimi oznakami in opozorili okoli strelišča in z napotki strelcem pred in med samim tekmovanjem. Na tekmi je bil prisoten tudi predstavnik komisije za lovsko strelstvo ZLD Novo mesto g. Jože Zupančič, ki je spremljal in nadzoroval potek prireditve, saj rezultati s tekme štejejo tudi za izbor ekipe VO NM za državno prvenstvo v lovski kombinaciji.

Zmagovalci v posameznih kategorijah :

-Ekipno (komb.): 1. mesto LD Mirna, 2. mesto LD Dobrnič, 3. mesto LD Trdinov vrh

-Posamično (komb.): 1. mesto Mitja Blatnik, 2. mesto Gorazd Slemenšek, 3. mesto David Jerovšek

-Posamično golobi : 1. mesto David Jerovšek, 2. mesto Franci Ostanek, 3. mesto Mitja Blatnik

-Posamično MK : 1. mesto Mitja Blatnik, 2. mesto Gorazd Slemenšek, 3. mesto David Jerovšek

-Veterani (komb.): 1. mesto Jože Kastelic

-Veterani (golobi): 1. mesto Jože Kastelic

-Veterani (MK): 1. mesto Franci Florjančič

-Fair play: 1. mesto Tomaž Bedek

Da smo tekmo lahko nemoteno izpeljali, se v prvi vrsti zahvaljujemo našim sponzorjem, ki nas velikodušno podpirajo skozi vsa leta. Zahvaljujemo se članom LD Padež, ki so s svojim požrtvovalnim in prostovoljnim delom med pripravami na tekmo in na sami tekmi poskrbeli za pravočasno izvajanje zadanih nalog. Zahvaljujemo se vsem strelcem in nenazadnje našim strelskim sodnikom, ki so nam in ostalim tekmovalcem pokazali kako se mala, lokalna strelska tekma izpelje tako, kot, da bi bili na samem državnem prvenstvu.

Bojan Gorenc, LD Padež

Galerija

_t (1)
_t (2)
_t (3)
_t (4)
_t (5)
_t (6)
_t (8)
_t (9)
_t

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (1)

1.6.2016Oceni Rafko 

Čestitke lovskemu tovarišu Mitju Blatniku kot tudi drugim uspešnim tekmovalcem. Pohvala organizatorju strelske tekme. Lovski pozdrav, Rafko.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava