Uspešen vikend mladih kolesarjev Adrie Mobil

31.5.2016 | 09:55

Uspešen vikend mladih kolesarjev Adrie Mobil

Minuli vikend so Adriini mladi kolesarji nastopili kar na treh dirkah v treh državah. Nastopili so v Avstriji, Hrvaški in doma. Najprestižnejša je bila dirka v Avstriji »Groser preis von Gössendorf«, ki je štela za mednarodni pokal Alpe Adria.

Gössendorf: Rezultat vikenda tokrat pripada mlajšemu mladincu Aljažu Omrzelu, ki je na mednarodni dirki v avstrijskem Gössendorfu zmagal in dosegel drugo zmago v pokalu Alpe Adria v tej sezoni. Zmage se je veselil tudi Jaka Špoljar, ki je bil najboljši pri dečkih B. Trener mladincev Josip Radakovič: »Aljaž Omrzel, Žan Rataj, Gregor Bahč, Martin Colnar, Jan Bevc in Jan Ravbar so dirkali kot ekipa in zmaga je plod ekipnega dela«. Aljaž Omrzel: »Z rezultatom dirke smo vsi zelo zadovoljni. Vse pohvale gredo ekipi, kajti skupaj smo zaslužni za take rezultate in upam, da se bo v prihodnje tako nadaljevalo«. Poleg dveh zmag so Novomeščani dosegli še nekajkrat uvrstitve na zmagovalne stopničke. Aljaž Colnar in Gal Glivar sta bila drugi in tretji pri dečkih A. Jan Bevc in Anže Ravbar sta bila druga pri mlajših mladincih oziroma pri dečkih C.

Čakovec: »Druga« ekipa dečkov je istočasno nastopila v Čakovcu na dirki »VN grada Čakovec«. Vse tri starostne kategorije so se pomerili na 21 km dolgi progi. Zmagala sta Denis Misini pri dečkih B in Jošt Badovinac pri dečkih C. Prvič se je na zmagovalni oder povzpel Jakob Omrzel (na fotografiji), ki je zasedel drugo mesto pri dečkih C in vsem dokazal, da gre po bratovi poti. Desetletni Jakob Omrzel: »Dirka je bila zelo težka, ker smo dirkali skupaj z dečki A in B, zato sem na svoje prve stopničke še toliko bolj ponosen«.

Ves vikend je kolesarje ovirala visoka vročina, zato si vsi zaslužijo čestitke, tudi tisti, ki jih v tem poročilu nismo omenjali.

Srečko Glivar
foto: Goran Badovinac

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava