90 let Frančiške Stipanovič s Preloke

30.5.2016 | 14:30

 90 let Frančiške Stipanovič s Preloke

Nedolgo tega je praznovala svoj častitljivi jubilej - 90 let - Frančiška Stipanovič s Preloke. Ob tej priliki smo ji, poleg njenih domačih, čestitali tudi podžupan občine Črnomelj Štefan Misja, sekretarka OZRK Črnomelj Marjanca Cimerman in predstavnika KORK Vinica.

Rahojkina teta Frančiška, kot jo kličemo domačini, je dobrohotna kmečka ženica. S toplino in nasmeškom na obrazu nam naniza svoje življenjske zgodbe. Od časa, ko je moral mož poiskati delo v Nemčiji in je ostala sama s sestro in svojima dvema otrokoma Verico in Vladom, upajoč na boljšo prihodnost.

Toda ta ni prišla, kajti mož je nepričakovano umrl, star komaj 53 let. Otroka sta šla po svojih življenjskih poteh. Hčerka Verica je znana novinarka na Vašem kanalu, ki ga slavljenka redno spremlja.

Teta Frančiška sedaj živi pri sinu. Hčerka in vnukinja jo redno obiskujeta, najbolj pa je vesela svojih treh princesk - pravnukinj.

V prijetnem klepetu je čas hitro minil. Ob slovesu smo naši slavljenki zaželeli še mnogo zdravih let z željo, da se srečamo tudi na njenem stotem rojstnem dnevu.

Marica Jaušovec

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava