Odkrili doprsni kip narodnega heroja Vinka Robka

29.5.2016 | 14:50

Desno stoji generalmajor - komandant 7. korpusa Lado Kocijan.  Levo stoji Stanko Kušljan iz Šentjerneja, vojak Robkove čete.  Na sredini je sin narodnega heroja Vinka Robka.

Desno stoji generalmajor - komandant 7. korpusa Lado Kocijan. Levo stoji Stanko Kušljan iz Šentjerneja, vojak Robkove čete. Na sredini je sin narodnega heroja Vinka Robka.

V Dobruški vasi pri Škocjanu so v soboto, 21. maja, pripravili proslavo ob 30-letnici smrti narodnega heroja Vinka Robka in ob tej priložnosti odkrili njegov doprsni kip. Med govorniki je bil tudi član predsedstva Zveze združenj borcev za vrednote NOB Slovenije Milan Gorjanc, stražo je držal generalmajor Lado Kocijan, postrojena je bila Gorjanska četa, ki jo vodi Milan Kranjc. Prireditve so se udeležili predsedniki petih občinskih ZZB za vrednote NOB. Spomenik pa je odkril partizan Stane Kušljan iz Šentjerneja, ki je bil med drugo svetovno vojno 14 dni tudi v Robkovi četi.

Cvetje k spomeniku je položila nekdanja podpsredsednica Državnega zbora, zdajšnja generalna sekretarka RK Slovenije Renata Brunskole.

Prireditve se je udeležilo okoli 300 slovenskih domoljubov.

Zdravko Robek

Galerija

_p (1)
_p (10)
_p (2)
_p (3)
_p (4)
_p (5)
_p (6)
_p (7)
_p (8)
_p (9)
_p

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (23)

29.5.2016+1     + (1)     – (0)     Oceni kundak 

Ni ni jasno, zakaj ni spomenik na osrednjem trgu v Škocjanu.

29.5.2016Oceni Radovedni Taček 

In kakšna junaška in plemenita dejanja v blagor domovine je tovariš storil, da si je prislužil naziv 'narodni heroj'?

29.5.2016+3     + (3)     – (0)     Oceni smuk 

@radovedni taček, očitno si prešprical precej ur zgodovine. Prosim pa, da ne pocenjujete svetal lik partizana in narodnega heroja.

30.5.2016–3     + (1)     – (4)     Oceni ah 

Pa dajte že nehats temi maškaradami

30.5.2016+1     + (2)     – (1)     Oceni Legat 

Ah, pejt v nedeljo ob šestih v cerkev, pa jim povej. Tu je govora o narodnem heroju, ne izdajalcu !

30.5.2016Oceni smuk 

Prijatelj legat, očitno si dober človek, zato se ne spuščaj na nivo tipa ah in podobnih. Veš, prijatelj , če pljuneš na karbid, kaj se zgodi...

30.5.2016+1     + (2)     – (1)     Oceni kurirček 

Vse za ohranjanje "stalinističnih tekovina" in privilegijev!

30.5.2016—     + (1)     – (1)     Oceni kurirček 

gorjanc eden od redkih Slovencev, ki se je v osamosvojitveni vojni boril na strani okupatorja proti slovenskim državljanom!

30.5.2016Oceni Razodetje 

V počastitev Hitlerjevega rojstnega dne je bila v ljubljanskem opernem gledališču po slavnostni prisegi še proslava. Ob prisotnosti najvišje nemške komande sta se je udeležila tudi Leon Rupnik in škof Gregorij Rožman, kar je v svojem uvodniku obeležil takratni ljubljanski proti narodnoosvobodilno naravnani časopis Slovenec in zapisal: "… Kot vodja evropskega protiboljševiškega tabora je danes, ko so se pod vplivom židovstva tudi zahodne bogataške sile povezale z boljševizmom, Adolf Hitler edini garant za rešitev Nemčije in Evrope, za zmago nad boljševizmom in njegovimi pomagači ter za ustvaritev nove Evrope."

30.5.2016Oceni Razodetje 

P.S. kdo sta bila Rupnik in Rožman pa je vsem dobro znano.. Slovenska " domoljuba" ....

začetnapredhodna Stran: 1/3naslednjazadnja

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava