''Skupaj za čisto reko Krko'', Krška jama, Družbeni center in POŠ Krka

29.5.2016 | 09:00

Vabimo vas, da se nam pridružite

na praznično nedeljo 29. maja 2016, na slovesnosti pod sloganom

»SKUPAJ ZA ČISTO REKO KRKO«

Program:

ob 9. uri, Krška jama: Koncert Big banda Grosuplje

ob 11. uri: Start 40. kajakaškega spusta po reki Krki

ob 12. uri, Družbeni center Krka: Prireditev ob zaključku projekta »Odvajanje in čiščenje odpadne vode v porečju Krke – 3. sklop«

ob 13. uri, park pred Podružnično šolo Krka: Odkritje doprsnega kipa Avgusta Likovnika (1926 – 2006), športnega in turističnega delavca ter častnega občana občine Ivančna Gorica

V nedeljo 29.5. 2016 bo na Krki prireditev s katero bosta Občina Ivančna gorica in Občina Grosuplje obeležila zaključek enega največjih projektov na področju ekologije na tem območju. Ob tej priložnosti bomo tudi počastili spomin na Avgusta Likovnika – častnega občana in zaslužnega turističnega in športnega delavca, ki je bil eden izmed pobudnikov za čistejšo reko Krko. Prireditev bosta s svojim prihodom počastila predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije Bogdan Gabrovec in predsednik Turistične zveze Slovenije Peter Misja. Prireditev sovpada s koncertom Big banda Grosuplje v Krški jami in 40. Kajakaškim spustom po reki Krki. 

V kolikor se boste dogodka udeležili sta vam na voljo Tomaž Smole 051 691 089 in Gašper Stopar 040 537 156. Po končani prireditvi in odkritju spomenika bodo govorci na voljo za izjave, izdali pa bomo tudi sporočilo za javnost.

V letih 2014 in 2015 sta občini Grosuplje in Ivančna Gorica s skupino projektov poimenovanih »Odvajanje in čiščenje odpadne vode v porečju Krke - 3. sklop« pomembno prispevali k čistejši reki Krki. Financiranje investicij je potekalo iz sredstev Kohezijskega sklada Evropske unije, sredstev Republike Slovenije in sredstev občin Grosuplje in Ivančna Gorica.

Novozgrajena komunalna infrastruktura v obeh občinah bo povečala kakovost življenja prebivalcev na širšem območju porečja Krke, pridobitve pa so pomembne tudi z vidika ohranjanje naravnih virov in biotske raznolikosti, kar ima pozitiven učinek predvsem na turizem in počutje prebivalcev.

Veseli nas, da so rezultati projekta že vidni. Reka Krka v zgornjem toku postaja čistejša, vanjo se spet vrača življenje. Prav je, da svoj trud in dosežene uspehe tudi obeležimo in se skupaj poveselimo.