Dan jagod in špargljev, prireditveni prostor Breg pri Litiji

29.5.2016 | 10:00

Kaj je lepšega kot uživati spomladanske sončne dni na prostem? Uživati jih ob imenitni kulinarični ponudbi iz sestavin, ki prepričajo še tako zahtevne jedce seveda!

Očarljiva vasica Breg pri Litiji je že dolgo znana po svoji pridelavi izjemno okusnih jagod in špargljev. V ta namen Društvo za razvoj podeželja LAZ vsako leto organizira dogodek, ki se ga udeleži več tisoč obiskovalcev, ki proslavlja prav ta dva slastna ploda. Letošnji obljublja da bo še posebno zanimiv.

Soustvarjalci letošnjega dogodka bodo poskrbeli za pestro dogajanje skozi cel dan. Poleg že znanih pokušin raznovrstnih špargljevih jedi in jagodnih napitkov ter sladic boste obiskovalci ob nakupu zdrave zelenjave in sadja prejeli še recepte. Rokodelci, ki bodo popestrili ponudbo na dogodku, pa vas bodo povabili k ustvarjanju unikatnih izdelkov.

Ob zvokih Litijskega odmeva se boste lahko tudi zavrteli.

Poskrbljeno bo tudi za animacijo najmlajših, ki se bodo vključili v ustvarjalne delavnice, ali se igrali na otroškem igrišču.

Vabljeni na kulinarično doživetje v naravi!

Poti, ki vas pripeljejo na prireditev:

Izhodišče Ljubljana: Ljubljansko obvoznico, ki povezuje Ljubljano z Štajersko zapustite v Šentjakobu in zapeljete na Zasavsko cesto. Po 28-ih km prispete v Litijo, kjer prečkate most čez reko Savo in nadaljujete v Smeri Zagorja ob Savi. Po 1,5 km zavijete iz zasavske ceste desno v vas Breg pri Litiji. Usmerjevalne table vas bodo vodile do prireditvenega prostora.

Več informacij: www.laz.si, drustvo.laz@gmail.com, GSM: 070 303 321