100 kmetic pri Kmetici leta 2015 Lei Babič

28.5.2016 | 14:50

100 kmetic pri Kmetici leta 2015 Lei Babič
100 kmetic pri Kmetici leta 2015 Lei Babič

Sončen majski dan je na Bizeljskem pričakal 100 kmetic iz vseh krajev Slovenije, saj so predstavnice društev kmetic v skladu s tradicijo obiskale aktualno kmetico leta Leo Babič na njeni domačiji. Gostje so si v kleti ogledale zbirko majolk, poskusile bizeljska vina in domače dobrote, ki so jih pripravile članice domačega društva, se seznanile z bizeljskim kolačem in zanimivostmi Bizeljskega. Zbrane obiskovalke je pozdravil župan občine Brežice Ivan Molan in se v svojem nagovoru zahvalil vsem kmeticam, ki s svojim delom in predanostjo pomembno prispevajo k ohranjanju in razvoju podeželja, saj brez podeželja tudi ni države.

Župan Ivan Molan je na srečanju dejal, da je zelo ponosen, ker imamo v občini kmetico leta 2015, saj gre za izjemen dosežek, ki je enakovreden vrhunskim rezultatom športnikov. Obiskovalkam je župan predstavil občino Brežice in jih povabil k ponovnemu Bizeljskega ter ostalih krajev brežiške občine.

Po besedah predsednice Zveze kmetic Slovenije Irene Ule je vsakoletno srečanje pri aktualni kmetici leta že tradicionalno, je priložnost, da se kmetice srečajo, da spoznajo kraje iz katerih prihaja kmetica leta in s čim vse se ukvarja, obiski so najboljši način za spoznavanje članic zveze, za izmenjava izkušenj in mnenj ter za utrjevanje ter sklepanje prijateljstev.

Srečanje se je zaključilo na turistični kmetiji Balon s kulturnim programom, ki so ga oblikovali učenci Osnovne šole Bizeljsko pod mentorstvom glasbenega pedagoga Vilka Ureka, družina Zagmajster in ljudski pevci Bizeljsko.

Občina Brežice

Zvočni zapisi

Predsednica Zveze kmetic Slovenije Irena Ule o tradicionalnem srečanju pri aktualni kmetici leta

Galerija

Kmetica leta 2015 Lea Babič je tudi zbirateljica majolk
Kmetica leta 2015 Lea Babič z županom Ivanom Molanom, predsednico Zveze kmetic Slovenije Ireno Ule in družino
Kmetica leta 2015 Lea Babič z županom Ivanom Molanom, predsednico Zveze kmetic Slovenije Ireno Ule
Ljudski pevci Bizeljsko
Nastop učencev OŠ  Bizeljsko
Pevska družina Zagmajster
Sončen dan na Bizeljskem
Zanimiva predstavitev zbirke

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava