V soju polne lune padel zastor na Mladinski kulturni festival

27.5.2016 | 10:45

V soju polne lune padel zastor na Mladinski kulturni festival <strong><br /> </strong>

Najslajši del maja, ko smo se na različnih lokacijah po Krškem sladkali s kulturo, se je v soboto s koncertom Hamo & Tribute 2 Love tudi uradno zaključil. V devetih festivalskih dneh se je zvrstilo pestro kulturno dogajanje – akustični koncerti, literarni večer, stand-up večer, potopis varjenja piva, nedeljska joga, potopisno predavanje o Abu Dhabiju, festival prostovoljstva in kuharske delavnice.

V soboto, 21. maja 2016, se je dogajanje končno preselilo na ulico starega mestnega jedra. Festivalsko vzdušje je bilo moč začutiti že v dopoldanskih urah, ko so se na stojnicah v okviru 6. posavskega festivala prostovoljstva v organizaciji Mladinskega centra Krško, Mladinskega sveta Krško in Centra za socialno delo Krško predstavila mladinska in socialna društva iz Krškega. Podelili so tudi nagrade za najboljšega prostovoljca Občine Krško – to je postal Anton Salmič iz Turističnega društva Senovo, naziv najboljšega prostovoljnega društva v občini pa je romal Prostovoljnemu gasilskemu društvu Veliki Kamen.

Popoldanski del dogajanja je bil namenjen otrokom. Skupaj s Posavkama Estero Žibert, ki jo mnogi poznajo kot ustvarjalko bloga Teta Esti ti da jesti, in Urško Poljšak so otroci urili svoje kuharske sposobnosti. Na kuharski delavnici Kuharske čarovnije z Estero in Urško so pripravili okusno torto iz palačink.

Večerni del so otvorili člani primorske zasedbe Seul Océan, ki so ulico starega mestnega jedra napolnili s progresivnim metalom, devetdnevni festival pa so z nežnimi melodijami bluesa zaokrožili Hamo & Tribute 2 Love.

Klub posavskih študentov, krovni organizator Mladinskega kulturnega festivala, projekt ocenjuje kot uspešen. Veseli so, ker so Krško za devet dni spremenili v kulturno prestolnico Posavja in vsem mladim – od tistih, ki so komaj shodili pa do tistih, ki so mladi po srcu – v sklopu najslajšega dela maja ponudili pestro kulturno dogajanje in pokazali, da se lahko tudi v Krškem sladkamo s kulturo.

Tina Šoln – odnosi z javnostmi Kluba posavskih študentov

Galerija

_krsko (1)
_krsko (10)
_krsko (2)
_krsko (3)
_krsko (4)
_krsko (5)
_krsko (6)
_krsko (7)
_krsko (8)
_krsko (9)
_krsko

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava