Gasilke iz Jagnjenice druge na 'papirnih' igrah

27.5.2016 | 09:35

Gasilke iz Jagnjenice druge na 'papirnih' igrah

Na sobotnem tekmovanju so se kot edine predstavnice GZ Radeče članice iz vrst Prostovoljnega gasilskega društva Jagnjenica udeležile 51. gasilskih iger papirne industrije Slovenije, v boju za čim boljšo uvrstitev pa so jim družbo delali tudi stanovski moški kolegi.

Organizator letošnjih iger je bilo podjetje Količevo Karton d.o.o, za prizorišče tekmovanja pa so izbrali travnato podlago blizu Gostišča Soklič v Zalogu pod SvetoTrojico, kjer so  se gasilci hitrostno merili v vaji z motorno brizgalno - suhi izvedbi -, katero so prikazali dvakrat in pri končni uvrstitvi se je upošteval seštevek obeh vaj.

Kot je povedal predstavnik organizatorja, Srečko Božič, je na tekmovanju sodelovalo skupno dvanajst ekip, med katerimi so bile štiri ženske in sedem moških v članski konkurenci, izven konkurence pa je nastopila tudi ekipa iz sosednje Avstrije.

Med članicami iz GZ Radeče - PGD Jagnjenica so pod mentorstvom Matjaža Šuligoja tekmovale: Aljoša Ban Ramovš (vodarka 1), Petra Golob (napadalka 1), Judita Košmrlj (cevarka 2), Mojca Lazar (vodarka 2), Jerneja Novak (desetarka), Lucija Prašnikar (strojnica), Martina Špringer (sel), Breda Šuligoj (cevarka 1) in Mateja Zahrastnik (napadalka 2), in osvojile pokal za doseženo drugo mesto, vse udeležene ekipe pa so prejele priznanje za sodelovanje.

Poleg pripadnic nežnejšega spola so se tekmovanja udeležili tudi moški tovariši pod mentorstvom Mitje Šuligoja v sestavi: napadalec 2 Domen Dornik, cevar 1 Uroš Erazem, desetar David Knez, vodar 2 Matic Kosem, cevar 2 Alen Krajšek Mušinovič, strojnik Zoran Špringer, sel Matjaž Šuligoj, vodar 1 Tadej Šuligoj in napadalec 1 Gregor Šunta, in dosegli pregovorno nehvaležno četrto mesto, kljub temu pa so se ob vrnitvi pred prostore jagnjeniškega gasilskega doma poveselili ob zavedanju, da kot gasilsko društvo redno sodelujejo na omenjenih igrah že vrsto let in v domače kraje prinašajo tudi odličja v svoje vitrine.

Sicer ima naša papirna industrija večinoma tuje lastnike in je pretežno izvozno usmerjena, "v celotnem slovenskem prostoru pa deluje šest papirnic, Količevo Karton, Paloma, Papirnica Vevče, Radečepapir Nova, Tovarna papirja Goričane in Vipap Videm Krško, sicer pa v Standardni klasifikaciji dejavnosti 17 (Proizvodja in predelava papirja) posluje 112 podjetij, če poleg štejemo še s.p.-je pa skupno 184," je sporočila Petra Prebil Bašin, direktorica Združenja papirne in papirno predelovalne industrije pri Gospodarski zbornici Slovenije.

Doroteja Jazbec

Galerija

_zzz (1)
_zzz (2)
_zzz (3)
_zzz (4)
_zzz (5)
_zzz

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (3)

27.5.2016Oceni Nada 

Kaj pa je to sel in kaj mora znati???

27.5.2016Oceni mlada 

To je ena izmed funkcij v dsetine, sprejema spojne ključe in odpira ventile na trojaku...potreben je kot vsi drugi...sicer pa mislim, da ste hoteli biti malo pikri, vključite se v desetino...NA POMOČ

27.5.2016Oceni mirko 

Upam, da ste te gasilke tudi izobrazili v društvu in jim organizirali vsaj osnovni tečaj in da imajo te dirke za zraven, za druženje. Nihče ni prav nič bolj varen, če znajo gospe v 30 sekundah trodelca sestavit....

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava