Šola zdravja na novomeški Loki po metodi Nikolaya Grishina

26.5.2016 | 13:15

Šola zdravja na novomeški Loki<strong> po metodi Nikolaya Grishina</strong>
Šola zdravja na novomeški Loki<strong> po metodi Nikolaya Grishina</strong>
Šola zdravja na novomeški Loki<strong> po metodi Nikolaya Grishina</strong>

Ste jih opazili v rumenih majicah in smejoče vsako jutro pod TUŠ-em? Tam vadijo  člani društva Šola zdravja. Vsako jutro med tednom se ob 7.30 uri poleti ali ob 8.00 uri pozimi razgibavajo na zelenici pod Tušem ali v zadnjem delu garaže v slabem vremenu. 1000 gibov za zdravje naredijo v 30 minutah. Nato pa se poslovijo z nasmehom in pri kavici še uredijo misli in vtise z obveznimi aktualnimi šalami. Vodje te telovadbe prostovoljno delijo svoje znanje in navdušujejo, da se z njimi borijo za dobro počutje.

Tako v Sloveniji vadi  vsako jutro po vsej Sloveniji 1500 ljudi, ki so se pridružili metodi dr. med .Nikolaya Grishina. V Sloveniji zaradi njega in sebe razgibajo vse dele teles. Začnejo pri dlaneh, končajo pri podplatih. S tem dosežejo maksimalno gibljivost telesa in zmanjšajo bolečine. V družbi enakih pozabijo, manj jih boli, med skrbjo zase, pa jih vse manj skrbi.

Svojo skrb za zdravje so podelile tudi na Paradi učenja, ko so nam prikazale vaje in navdušile zanje še druge. V tem času je bilo v RIC-u veliko dejavnosti, ki bi razporejene v dva meseca imele več udeležencev. Ob dvanajsti uri so članice društva pokazale vaje, saj tako širijo svoje izkušnje in navdušujejo, da se jim pridružimo. S svojim  navdušenjem, dobro voljo in prijaznimi odnosi dokazujejo, da je zase treba skrbeti. Tako ohranimo zdrav duh tudi v načetem telesu. Pridružite se jim tudi vi! Spoznali boste vesele ljudi.

Zapisala Lizika Vardijan, udeleženka poučne vaje

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava