Mesec maj v Šentjanžu

26.5.2016 | 08:45

Mesec maj v Šentjanžu

Mesec maj je najlepši mesec v letu, to opevajo že stare ljudske pesmi. Narava je v polnem razcvetu in rasti. Prav v maju je JSKD Slovenije izbral teden ljubiteljske kulture.

21. maja 2016 so člani Kulturno umetniške sekcije iz Kulturno umetniškega društva Budna vas pripravili v Kulturni dvorani Šentjanž kulturno prireditev v počastitev TLK. K sodelovanju so že drugič povabili KUD STOPinJE iz zgornje Savinjske doline in Likovno društvo iz Laškega. Vabilu so se z veseljem odzvali.

Za uvod so Ljudske pevke Solzice zapele dve ljudski. Mladi članici Aleksandra Sigmund Krajnc in Neža Musar sta prebrali dve pesmici. Robi Rzpet je raztegnil meh svoje diatonične harmonike in melodije so nežno preplavile dvorano. S svojimi literarnimi deli so sodelovali Marija Bajt, Eva Keber, Berta Logar, Jožef Žnidarič in člani obeh gostujočih društev. Za prijeten pogled na oder so poskrbeli likovniki vseh treh društev. Povezovalna nit je bila, kot vedno do sedaj, v rokah Veronike Sigmund.

Po končanem kulturnem programu je sledilo zelo prijetno druženje ob ogledu razstavljenih likovnih umetnin in prijateljskem kramljanju literatov.

Za KUD Budna vas
predsednica Magda Sigmund

Galerija

_zz (1)
_zz (2)
_zz (3)
_zz (4)
_zz (5)
_zz (6)
_zz (7)
_zz

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava