Sevn'ška kuhinja na trgu in mali festival modre frankinje

25.5.2016 | 12:50

Sevn'ška kuhinja na trgu in mali festival modre frankinje
Sevn'ška kuhinja na trgu in mali festival modre frankinje

Pretekli petek, 20. maja, smo na trgu starega mestnega jedra Sevnice naredili živahen & okusen vinsko-kulinarični uvod v tradicionalni festival Sevniško grajsko poletje 2016 s prireditvijo "Sevn'ška kuhinja na trgu in mali festival modre frankinje". Organizator dogodka KŠTM Sevnica je v sodelovanju z Zvezo društev vinogradnikov Dolenjske na trg privabil izjemne ponudnike pristne kulinarike, žametnih vin ter številne obiskovalce.

Sodelujoči vinarji so bili: Vinska klet Mastnak, Vinska klet Krško - KZ Krško, Vina Zajc, Vina Kozinc, Vinarstvo Žaren, Hiša frankinje - Vinarstvo Kerin, Marjan Jelenič, Klet Pirc in Kobal Family Wines (Kmetija Kobal), ponudniki hrane pa: Gostišče Dolinšek z Vrha pri Boštanju, Gostilna Repovž iz Šentjanža, Gostilna Pri Šoferski mamici z Ločice pri Vranskem in Gostilna Pečnik iz Brestanice.

Dogodka z raznoliko in kulinarično dovršeno ponudbo jedi in vin s poudarkom seveda na modrih frankinjah se je udeležilo več sto obiskovalcev iz Posavja in širše, posebni gostje so bili tudi češki kolesarji, kitajski in ameriški turisti ...

V četrtek, 26. maja, ob 12. uri se bo na Gradu Sevnica (v Konferenčni dvorani v 2. nadstropju gradu) pričelo mednarodno ocenjevanje modrih frankinj v okviru tradicionalnega 6. festivala modre frankinje.

Lepo povabljeni in dobrodošli!

Rok Petančič, KŠTM Sevnica
foto: Rok Petančič in Ljubo Motore

Galerija

_o (01)
_o (02)
_o (03)
_o (04)
_o (05)
_o (06)
_o (07)
_o (08)
_o (09)
_o (10)
_o (11)
_o (12)
_o (13)
_o (14)
_o (15)
_o (16)
_o (17)
_o (18)
_o (19)
_o (20)
_o

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava