Novo vodstvo Trima na predstavitvenem obisku na Občini 

24.5.2016 | 11:40

Novo vodstvo Trima na predstavitvenem obisku na Občini 

19. 5. 2016 je v veliki sejni sobi Občine Trebnje potekal sestanek z novo upravo podjetja Trimo Trebnje. Decembra lani je namreč poljski sklad Innova pričel z odkupom podjetja, kot člane nove uprave pa pred kratkim postavil Macieja Radomskega kot predsednika uprave, Bartosza Jurkiewicza kot člana uprave za nabavo, Tineta Svoljšaka kot izvršnega direktorja za finance Skupine Trimo in Jaceka Janczuka kot direktorja poslovnih procesov. Novi predsednik nadzornega sveta je Jeffery L. Grady, ki se sestanka ni udeležil.

Na Občini Trebnje so jih sprejeli župan Alojzij Kastelic, podžupan dr. Jože Korbar, Stane Žnidaršič in kot prevajalka Mateja Zupančič, sodelavka na Občini Trebnje. Župan Alojzij Kastelic je po kratki uvodni predstavitvi občine in pričakovanj, ki jih ima lokalna skupnost do podjetja, poudaril, da je življenje in delovanje posameznikov, društev in zavodov v lokalni skupnosti s podjetjem tesno povezano in si zato želi, da se ohrani tako sedež podjetja kot tudi število zaposlenih in okrepi vlaganje v podjetje ter njegova rast in širitev.

Predstavnikom občine so se nato predstavili člani uprave. Izvedeli smo, da ima Maciej Radomski bogate izkušnje z vodenjem družb, sodeloval pa je pri več uspešnih projektih prestrukturiranja in poslovnega razvoja (npr. Metalplast Oborniki iz Poljske, ki je bilo za časa prestrukturiranja največji proizvajalec sendvič panelov v Srednji in Vzhodni Evropi). Bartosz Jurkiewicz ima skoraj 20 let izkušenj pri nabavi, od tega 15 let izkušenj v panogi gradbenih materialov, npr. v družbi Ruukki Construction. Tine Svoljšak je v med drugim deloval kot član uprave v Luki Koper in Darsu, Jacek Janczuk pa je bil v devetdesetih letih vodja oddelka za organizacijo in informacijsko tehnologijo v podjetju Metalplast Oborniki in ima več kot 20 let izkušenj pri vzpostavljanju in optimiranju proizvodnje sendvič panelov in jeklenih struktur.

Predsednik uprave Maciej Radomski je povedal, da je bil ob svojem prihodu v podjetje zelo pozitivno presenečen nad klimo med delavci in jih ocenjuje kot izredno delavne in vnete, dodal pa je še, da je med njimi čutiti veliko pripadnost podjetju, kar je zelo pomembno za nadaljnje delo in razvoj. Kljub temu, da nameravajo procese optimizirati, pri čemer se zna zgoditi, da bodo morali kratkoročno prilagoditi število zaposlenih, nam je g. Radomski zatrdil, da je njihov dolgoročni cilj prej zaposlovati kot pa odpuščati, vsekakor pa sedež obdržati v Trebnjem. Blagovno znamko Trimo in njegove izdelke pozna že vrsto let, saj je s Trimom v preteklosti že sodeloval in ga tudi obiskal. Povedal je, da želi novi lastnik v družbo, ki je po njihovem mnenju sanirana in v dobrem stanju, vlagati in jo razvijati v prihodnjih treh do petih letih, nato pa se bo odločalo med novim finančnim lastnikom, strateškim partnerjem ali uvrstitvijo na borzo. Za prihodnja leta načrtujejo rast in okrepljeno zanimanje partnerjev, saj se zavedajo kakovosti Trimovih izdelkov, med katerimi je izpostavil predvsem Trimoterm in Qbiss One. Kot je nadaljeval, bo novo vodstvo delalo na prodaji panelov Trimoterm v Evropi, razširitvi prodaje Qbiss One vodilnim v Evropi in na prekomorskih trgih ter skupno na ponovni uveljavitev Trima kot vodilnega v panogi.

Proti koncu sestanka je potrdil, da nameravajo odnose z lokalno skupnostjo, ki so se stkali v preteklosti, ohraniti in po možnosti še izboljšati, kar med drugim pomeni, da bo Trimo tudi v prihodnje glavni sponzor Rokometnega kluba Trimo Trebnje.

Pripravila: Mateja Zupančič,
strokovna sodelavka, Občina Trebnje

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava